Nadýchaná dvojfarebná bábovka: tip na sladký dezert aj chutné raňajky
Bábovka je klasika, ktorá u nás doma nikdy nesklame. Na raňajky? Mňam. Na desiatu? Super! Ku kávičke? Tak to hádam nemusím ani popisovať. :-) Táto je nevšedná vďaka dvom farbám, ktoré v sebe ukrýva. Vždy to ocenia hlavne deti. Inšpiruj sa aj ty. :-)
Doba prípravy: 20 minút príprava + 25 minút pečenie
Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?
- 6 vajíčok
- morskú/himalájsku soľ
- 5 lyžíc trstinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 5 lyžíc hladkej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov (12 g)
- 2 lyžice BIO pudingového prášku (napr. jahodový)
Ako budeme postupovať?
1. Biela spolu so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh.
2. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkou do penista.
3. Do múky vmiešame kypriaci prášok.
4. Do žĺtkovej zmesi vmiešame vareškou alebo mixérom pri nízkych otáčkach múku s kypriacim práškom. Ak by bola zmes príliš hustá, primiešame 2 lyžice vody.
5. Sneh vmiešame vareškou do žĺtkovej zmesi.
6. 2/3 cesta vlejeme do formy na bábovku.
7. 1/3 zmiešame s pudingovým práškom a prilejeme do formy tiež.
8. Pečieme pri 20-25 min (podľa typu rúry) pri 180°C.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 40 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
367 kJ
87 kcal |
2 g | 12 g | 4 g | 0,5 g |
Dobrú chuť :-)
Chutné a výživné tipy na raňajky, ale aj ostatné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Ďalší týždeň môžeš svoju formu na bábovku naplniť takýmito receptami:
Tekvicová bábovka s brusnicami
- Zapekaný ružičkový kel s fetou: zdravá vegetariánska večera do 30 minút - 9. januára 2021
- Vianočný medový koláč s vanilkovou plnkou - 10. decembra 2020
- Výborná paprikovo-hubová nátierka: tip na zdravé raňajky, desiatu či večeru - 9. novembra 2020
Článok bol pridaný dňa 01/10/2018 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoBezlaktózovéDesiataFitness dezertyRaňajkyReceptyVegetariánske | Autor: Iveta Kašická