Sezóna sliviek začína. Slivkové koláče poznáme všetci. Slivky sa však dajú využiť aj inak. Či už do raňajkových kaší alebo do jogurtu. Ja som ich trošku tepelne spracovala a chutný dezert alebo raňajky boli na svete.
Ako na to?
1
Vykôstkované slivky dáme do panvice. Pridáme med a necháme zovrieť.
2
Varíme, kým sa neodparí voda. Keď je voda odparená, odstavíme zo zdroja tepla a pridáme maslo.
3
Premiešame a necháme vychladnúť.
4
Do pohárov si navrstvíme ovsené vločky a jogurt.
5
Na vrch pridáme vychladnuté slivky a posypeme vlašskými orechmi a makom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
411 kcal
1729 kJ
T:
17 g
B:
8 g
S:
53 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
Raňajkové inšpirácie nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.