Očakávaš návštevu, budete mať rodinnú oslavu, alebo si len dostala chuť na niečo nové? Inšpiruj sa receptom na tento božský slivkový koláč s jogurtovou plnkou. Aj keď príprava koláčika trvá trošku dlhšie, nech ťa to nemýli. Väčšinu z toho času strávi koláč v rúre, príprava je celkom jednoduchá. Presvedč sa sama! :-)
Ako na to?
1
Rúru zapneme na 180°C.
2
Múku zmiešame s cukrom, soľou, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu.
3
Nakoniec pridáme aj ostatné suroviny a snažíme sa vypracovať pevné cesto.
4
Potom ho rozdelíme na dve časti, jednu zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky. Druhú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho na plech o rozmere 35 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
5
Jemne poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 15 minút. Potom vyberieme.
6
Na plnku vyšľaháme bielka dotuha.
7
Jogurt ručnou metličkou premiešame s cukrom a pudingovým práškom a napokon do krému opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh.
8
Krém nalejeme na predpečený korpus. Slivky umyjeme a pokrájame na malé kúsky, ktoré nahusto naukladáme na krém.
9
Druhú časť cesta vyberieme z mrazničky a nahrubo nastrúhame na vrch sliviek. Koláč dáme piecť na 60 minút. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
441 kcal
1854 kJ
T:
20 g
B:
12 g
S:
54 g
V:
7 g
Viac chutných koláčikov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.