Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Božský slivkový koláč s posýpkou a jogurtovou plnkou

80 min
12 porcií
koláč s posýpkou

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 430 g špaldovej múky
  • 80 g trstinového cukru
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 200 g kvalitného masla
  • 5 žĺtkov
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • Na plnku:
  • 5 bielkov
  • 1 l bieleho jogurtu (ideálne gréckeho)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 balíky vanilkového pudingového prášku
  • cca 800 g sliviek
koláč s posýpkou

Očakávaš návštevu, budete mať rodinnú oslavu, alebo si len dostala chuť na niečo nové? Inšpiruj sa receptom na tento božský slivkový koláč s jogurtovou plnkou. Aj keď príprava koláčika trvá trošku dlhšie, nech ťa to nemýli. Väčšinu z toho času strávi koláč v rúre, príprava je celkom jednoduchá. Presvedč sa sama! :-)

Ako na to?

1

Rúru zapneme na 180°C.

2

Múku zmiešame s cukrom, soľou, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu.

3

Nakoniec pridáme aj ostatné suroviny a snažíme sa vypracovať pevné cesto.

4

Potom ho rozdelíme na dve časti, jednu zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky. Druhú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho na plech o rozmere 35 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

5

Jemne poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 15 minút. Potom vyberieme.

6

Na plnku vyšľaháme bielka dotuha.

7

Jogurt ručnou metličkou premiešame s cukrom a pudingovým práškom a napokon do krému opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh.

8

Krém nalejeme na predpečený korpus. Slivky umyjeme a pokrájame na malé kúsky, ktoré nahusto naukladáme na krém.

9

Druhú časť cesta vyberieme z mrazničky a nahrubo nastrúhame na vrch sliviek. Koláč dáme piecť na 60 minút. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

441 kcal

1854 kJ

T:

20 g

B:

12 g

S:

54 g

V:

7 g

Božský slivkový koláč
Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou
Prajem ti dobrú chuť!
 
Viac chutných koláčikov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
koláče recepty
Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktorka vo Fitshaker

Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.