Pečený losos na perinke z cestovín s kuriatkami

Tento recept vznikol metódou čo chladnička dala. Neradi plytváme jedlom, no a nakoľko som potrebovala využiť zásoby, ktorým sa blížil dátum spotreby, pozbierala som suroviny z každého rožku trošku a vznikol veľmi chutný obed, o ktorý sa chcem s tebou podeliť. Ak sa v tvojej chladničke nenachádzajú kuriatka, nezúfaj. Použi hríby alebo šampiňóny. Poďme na samotný recept. ;-)

Doba prípravy: 45 minút

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g semolinových cestovín
  • 400 g lososa
  • olivový olej
  • morskú/himalájsku soľ
  • celé červené korenie
  • 2 lyžice kvalitného masla
  • 200 g čerstvých kuriatok (iných húb)
  • biele korenie
  • 150 g syru Lučina nature
  • 200-250 ml kvalitného mlieka

Ako budeme postupovať?

1. Uvaríme cestoviny podľa návodu.

2. Lososa umyjeme, osušíme, potrieme jemne olivovým olejom, osolíme, okoreníme a takto pripraveného vložíme ešte na cca 5-7 minút do chladničky.

3. Medzitým na panvici rozpustíme 1 lyžicu masla a pridáme nakrájané kuriatka. Chvíľku restujeme a pridáme biele korenie.

4. Keď kuriatka dostanú zlatavú farbu, pridáme Lučinu a mlieko. Za stáleho miešania privedieme k varu.

5. Pridáme soľ podľa chuti a druhú lyžicu masla na zjemnenie.

6. Lososa položíme na rozohriatu panvicu kožou dolu. Po cca 10-12 minutách ho otočíme a pečieme z druhej strany. Závisí od veľkosti filetu, pečieme dokopy cca 15-20 minút.

7. Uvarené a scedené cestoviny zmiešame spolu s kuriatkovou omáčkou.

8. Podávame na tanieri spolu s lososom.

cestoviny s kuriatkami

 

losos s cestovinami

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Skvelé recepty s cestovinami či rybami a ďalšie iné nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:

zdravé recepty

 

Vyskúšať môžeš aj:

Recept na vege špagety carbonara s kuriatkami

Celozrnné cestoviny s lososom, sušenými paradajkami, kaparami a olivami

Lososové placky so špenátom, rukolou a zázvorom

Iveta Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)
Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 14/08/2019 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z rýbRecepty   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre