Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Vláčny a svieži broskyňový koláč s tvarohom a vôňou mäty

45 min
10 porcií
broskyňový koláč

Potrebujeme: 

  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice čerstvej mäty
  • 150 g trstinového cukru
  • ½ šálky olivového oleja
  • kôru z 1 citróna
  • 1 lyžičku vanilky
  • 3 vajíčka
  • 250 g tvarohu
  • 1 šálku broskýň
broskyňový koláč

Mätovo-broskyňový letný koláč s tvarohom je vláčny, svieži, jemne sladký, mäkučký a šťavnatý. Pripravíš ho jednoducho s použitím dostupných ingrediencií.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Formu si vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme olejom.

2

Vo väčšej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a najemno nasekanú čerstvú mätu.

3

V druhej miske mixérom vymiešame cukor a olej asi 1-2 minúty. Pridáme citrónovú kôru, vanilku a premiešame. Potom pridáme po jednom vajíčka a ďalej mixujeme.

4

Múčnu zmes potom postupne pridávame do vlhkej, kým sa všetko nespojí.

5

Pridáme tvaroh, opäť premiešame a nakoniec pridáme na kocky nakrájané broskyne. Jemne premiešame.

6

Cesto preložíme do formy. Pečieme 40-45 minút alebo kým vrch nie je zlatý a cesto zvnútra upečené.

7

Upečený koláč necháme vychladnúť.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):

281 kcal

1183 kJ

T:

12 g

B:

10 g

S:

32 g

V:

2 g

šťavnatý broskyňový koláč

Príjemné maškrtenie 😊.

Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤

online cvičenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.