Mätovo-broskyňový letný koláč s tvarohom je vláčny, svieži, jemne sladký, mäkučký a šťavnatý. Pripravíš ho jednoducho s použitím dostupných ingrediencií.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Formu si vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme olejom.
2
Vo väčšej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a najemno nasekanú čerstvú mätu.
3
V druhej miske mixérom vymiešame cukor a olej asi 1-2 minúty. Pridáme citrónovú kôru, vanilku a premiešame. Potom pridáme po jednom vajíčka a ďalej mixujeme.
4
Múčnu zmes potom postupne pridávame do vlhkej, kým sa všetko nespojí.
5
Pridáme tvaroh, opäť premiešame a nakoniec pridáme na kocky nakrájané broskyne. Jemne premiešame.
6
Cesto preložíme do formy. Pečieme 40-45 minút alebo kým vrch nie je zlatý a cesto zvnútra upečené.
7
Upečený koláč necháme vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
281 kcal
1183 kJ
T:
12 g
B:
10 g
S:
32 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz