Čo budeme potrebovať na cca 16 porcií?
- 1 kg tvrdších broskýň
- 50 g hrozienok
- 50 g špaldovej celozrnnej múky
- 70 g trstinového cukru
- 1 balíček bio vanilkového cukru
Na posýpku:
- 100 g ovsených vločiek
- 120 g špaldovej celozrnnej múky
- 100 g masla
- 40 g nasekaných mandlí
- 70 g trstinového cukru
Ako budeme postupovať?
1. Broskyne najprv zbavíme šupky. V kanvici na varenie si zohrejeme vodu, ktorú vylejeme do misy. Broskyne na vrchu narežeme do tvaru malého X a vložíme do vody. Chvíľu ich tam nechám namočené a keď vidíme, že sa šupka začína oddeľovať, vložíme ich do misy so studenou vodou. Potom broskyne v náreze začneme šúpať. Ak ti to nepôjde ľahko, nevadí, môžeš ich ošúpať aj nožíkom.
2. Broskyne rozkrojíme na polovice, odkôstkujeme a nakrájame na kocky.
3. Pokrájané broskyne vložíme do misy, pridáme cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom , celozrnnú špaldovú múku a hrozienka Všetko spolu premiešame a vysypeme do maslom vytretej a múkou vysypanej zapekacej misy.
4. Takto pripravené broskyne vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov a pečieme 30 minút. Zatiaľ si pripravíme posýpku.
5. Do misy vložíme mäkké maslo, prisypeme špaldovú celozrnnú múku, ovsené vločky, nasekané mandle a cukor. Všetko spolu rukou premiešame tak, aby nám suroviny spolu s maslom vytvorili malé hrudky. Po tridsiatich minútach vyberieme broskyne z rúry, posypeme pripravenou posýpkou a dáme ešte zapiecť do zlatista cca na 20 minút pri 200 stupňoch.
6. Pochúťku vyberieme z rúry, necháme dobre vychladnúť a môžeme podávať. Buď krájame priamo z misy alebo vykrajujeme tortičky.
Výživové hodnoty na jednu porciu cca 100g
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
854 kj | 7,3 g | 28 g | 3,5 g |
Vitamínová bomba: FIT raňajky so zapekanými slivkami
Neuveriteľne dobrá cviklová torta aj pre celiatikov
Super rýchly slivkovo-makový koláčik úplne bez cukru
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.