Toto je dokonalý letný dezert. Broskyne sú upečené do dokonalosti, podávané s gréckym jogurtom a poliate medom. Jednoduchý zdravý dezert, ktorý prekypuje chuťou.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Pekáč vymastíme maslom.
2
Broskyne si nakrájame na mesiačiky, dáme do pekáča, potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricou. Pečieme 30 minút.
3
Pred podávaním necháme chvíľku vychladnúť.
4
Servírujeme s gréckym jogurtom, orechmi, granolou, polejeme medom a ochutíme čerstvou mätou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
352 kcal
1481 kJ
T:
22 g
B:
5 g
S:
33 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz