Sviatky jari sú opäť tu. Tešíme sa na stretnutia rodín a priateľov a k tomu neodmysliteľne patrí chutné pohostenie. Tento nepečený slaný koláč bude určite chutiť nielen návštevám, ale aj šibačom. Mám to odskúšané 😊.
Ako na to?
1
Vajíčka si uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť.
2
V mise zmiešame smotanovú nátierku, kyslú smotanu, bryndzu a maslo dohladka. Ochutíme soľou.
3
Základnú zmes na náplň si rozdelíme na približne 4 rovnaké časti do misiek.
4
Do prvej misky pridáme nakrájanú mladú cibuľku.
5
Do druhej misky nadrobno nakrájame reďkovku.
6
Do tretej misky pridáme žĺtky z uvarených vajíčok spolu s pažítkou. Všetky náplne dobre premiešame.
7
Na podložku si dáme tri toastové chleby, ktorým odkrojíme kraje, a natrieme na ne polovicu prvej plnky s cibuľkou. Poukladáme šunku a opäť potrieme plnkou.
8
Na vrch plnky uložíme ďalšie toastové chleby, ktoré potrieme vajíčkovou plnkou.
9
Opäť uložíme toastové chleby a potrieme polovicou plnky s reďkovkou, poukladáme šunku a potrieme zvyškom plnky.
10
Poslednou plnkou, ktorá nám zostala, postupne potierame plátky syra a olepujeme boky koláča. Nakoniec na vrch uložíme potretý syr.
11
Koláč zakryjeme alobalom, vložíme do chladničky a necháme odležať najmenej dve hodiny. Najlepšie je pripraviť ho večer a nechať odležať do rána.
12
Pred podávaním koláč ozdobíme zeleninou a môžeme krájať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
254 kcal
1068 kJ
T:
18 g
B:
9 g
S:
11 g
V:
1 g
Nech ti chutí 😉.
Množstvo inšpiratívnych receptov na teba čaká aj v našich kuchárskych knihách, ktoré nájdeš v našom e-shope. Stačí si už len vybrať.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.