Čas prípravy: 35-40 minút
Čo budeme potrebovať na 10 porcií?
- 200 g avokáda
- 300-350 g špaldovej hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
Na plnku:
- 250 g mrazeného hrášku
- 5 vajíčok
- cca 10 lístkov čerstvej bazalky (alebo bazalkové pesto)
- 90 g syra čedaru
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Keď sa urobí cesto, necháme ho odležať cca 15 minút zakryté vreckom.
3. Potom ho rozvaľkáme na takú veľkosť, akú formu alebo plech použijeme, a dáme ho piecť na 200 ˚C asi 10 minút.
4. Medzitým si rozmixujeme hrášok, vajíčka, bazalku a syr. Ochutíme soľou a korením.
5. Keď bude cesto upečené, vylejeme naň hráškovú zmes a dáme znova zapiecť asi na 15 minút na 200 ˚C.
Tip: Chutí teplý aj studený so zeleninovou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 120 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 082 kJ 257 kcal | 9 g | 28 g | 13 g | 4 g |
Zdravé recepty nielen na slávnostné príležitosti nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Máš rada zelené recepty? Potom vyskúšaj aj tieto:
Špenátovo-cícerová nátierka: super zdravé raňajky aj pre deti
Tip na vynikajúce špaldové pečivo: recept so zelenou špargľou a sušenými paradajkami
Famózne bryndzovo-špenátové pirohy s opečenou cibuľkou
Krémová feniklová polievka s medvedím cesnakom, hotová do pol hodiny
Jarné smoothie zo špenátu, jablka a zázvoru
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)