Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Vajíčka na raňajky v hráškovo-bylinkovej perinke

15 min
4 porcie
vajíčka na veľkú noc

Potrebujeme: 

  • hrsť petržlenovej vňate alebo bazalky
  • hrsť čerstvej nakrájanej pažítky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 200 g hrášku (čerstvého alebo rozmrazeného)
  • 50 g špenátu (pokojne aj viac, ja som dávala zvyšky)
  • 50 g vlašských orechov
  • 60 g Lučiny (alebo skyru, žervé, ricotty)
  • ½ lyžičky soli
  • 6 vajíčok
vajíčka na veľkú noc

Dokonale uvarené vajíčka ponorené v hustej magickej zelenej kaši z byliniek a korenia. Zelené vajíčka sú výdatné zdravé jedlo, ktoré si môžeš pripraviť kedykoľvek počas dňa! Je super jednoduché a rýchle. Zober všetko zelené, pridaj orechy a rozmixuj ich v kuchynskom robote. Doslova za pár sekúnd máš hotovú úžasnú kašu. Môžeš si vytvoriť rôzne variácie pridaním inej zeleniny. Toto zelené vajíčko chutilo aj môjmu 2,5-ročnému synovi.

Ako na to?

1

Petržlen, pažítku, citrónovú šťavu, olivový olej, hrášok, špenát a vlašské orechy vložíme do kuchynského robota. Spracujeme, kým sa suroviny nezmiešajú a textúra nebude podobná pestu.

2

Zahrejeme panvicu na strednú úroveň. Nalejeme zelenú kašu na panvicu a minútu ju zohrejeme . Pridáme Lučinu, osolíme a premiešame.

3

Vytvoríme si malé „diery“, kam umiestnime vajíčka. Panvicu prikryjeme pokrievkou.

4

Dusíme 3-5 minút, ak chceme tekutý žĺtok, a dlhšie na stredne alebo tvrdo uvarené vajce.

5

Podávame s ryžou, toastom, chlebíkom alebo dokonca quinou. Výber je na vás.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

346 kcal

1455 kJ

T:

26 g

B:

16 g

S:

9 g

V:

5 g

Dobrú chuť :-)!

Chutné a zdravé recepty nielen na Veľkú noc nájdu naši premium členovia aj v e-booku, ktorý im pošleme 12. 4.. Budeš medzi nimi aj ty?

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.