Dokonale uvarené vajíčka ponorené v hustej magickej zelenej kaši z byliniek a korenia. Zelené vajíčka sú výdatné zdravé jedlo, ktoré si môžeš pripraviť kedykoľvek počas dňa! Je super jednoduché a rýchle. Zober všetko zelené, pridaj orechy a rozmixuj ich v kuchynskom robote. Doslova za pár sekúnd máš hotovú úžasnú kašu. Môžeš si vytvoriť rôzne variácie pridaním inej zeleniny. Toto zelené vajíčko chutilo aj môjmu 2,5-ročnému synovi.
Ako na to?
1
Petržlen, pažítku, citrónovú šťavu, olivový olej, hrášok, špenát a vlašské orechy vložíme do kuchynského robota. Spracujeme, kým sa suroviny nezmiešajú a textúra nebude podobná pestu.
2
Zahrejeme panvicu na strednú úroveň. Nalejeme zelenú kašu na panvicu a minútu ju zohrejeme . Pridáme Lučinu, osolíme a premiešame.
3
Vytvoríme si malé „diery“, kam umiestnime vajíčka. Panvicu prikryjeme pokrievkou.
4
Dusíme 3-5 minút, ak chceme tekutý žĺtok, a dlhšie na stredne alebo tvrdo uvarené vajce.
5
Podávame s ryžou, toastom, chlebíkom alebo dokonca quinou. Výber je na vás.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
346 kcal
1455 kJ
T:
26 g
B:
16 g
S:
9 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Chutné a zdravé recepty nielen na Veľkú noc nájdu naši premium členovia aj v e-booku, ktorý im pošleme 12. 4.. Budeš medzi nimi aj ty?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz