Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavé hrianky potreté tvarohom s pažítkou doplnené hráškom na masle

15 min
3 porcie
hrianky

Potrebujeme: 

  • olivový olej
  • 6 menších krajcov chleba
  • 120 g tvarohu, ja som použila ricottu (môže byť aj Lučina, skyr, žervé)
  • 2-3 lyžičky pažítky, čerstvej alebo sušenej
  • 2 lyžice masla
  • 150 g hrášku, môže byť mrazený alebo čerstvý
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
hrianky

Tieto hrianky sú rovnako ideálne na rýchle a zdravé raňajky, ako aj na chutné a zaujímavé pohostenie. Hrianky prešli hneď aj skúškou. Dala som ich ochutnať mamke, ktorá má rada tradičnú kuchyňu, a sestre, ktorá nemá čas vyvárať, a obom veľmi chutili.

Jemný tvaroh (ricotta) s pažítkou, chrumkavý chlebík a hrášok na masle. Chutná kombinácia, ktorú ti odporúčam vyskúšať.

Ako na to?

1

Zohrejeme si veľkú panvicu. Chlebík z oboch strán potrieme olivovým olejom a opečieme ho nachrumkavo.

2

Tvaroh zmiešame s 1 lyžičkou pažítky (pokojne môžeme pridať aj viac).

3

Zohrejeme si druhú panvicu, v ktorej roztopíme maslo a potom pridáme hrášok. Restujeme 5-7 minút. Nakoniec pridáme 1-2 lyžičky pažítky. Osolíme a okoreníme. Hrášok môžeme jemne popučiť vidličkou.

4

Na hrianky si natrieme tvaroh, naň navrstvíme hrášok a podávame so šalátom a zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

456 kcal

1919 kJ

T:

17 g

B:

15 g

S:

59 g

V:

8 g

nátierka na hrianky

Nech ti chutí 😊.

Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.

Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.

Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.

plavkova vyzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.