Tieto hrianky sú rovnako ideálne na rýchle a zdravé raňajky, ako aj na chutné a zaujímavé pohostenie. Hrianky prešli hneď aj skúškou. Dala som ich ochutnať mamke, ktorá má rada tradičnú kuchyňu, a sestre, ktorá nemá čas vyvárať, a obom veľmi chutili.
Jemný tvaroh (ricotta) s pažítkou, chrumkavý chlebík a hrášok na masle. Chutná kombinácia, ktorú ti odporúčam vyskúšať.
Ako na to?
1
Zohrejeme si veľkú panvicu. Chlebík z oboch strán potrieme olivovým olejom a opečieme ho nachrumkavo.
2
Tvaroh zmiešame s 1 lyžičkou pažítky (pokojne môžeme pridať aj viac).
3
Zohrejeme si druhú panvicu, v ktorej roztopíme maslo a potom pridáme hrášok. Restujeme 5-7 minút. Nakoniec pridáme 1-2 lyžičky pažítky. Osolíme a okoreníme. Hrášok môžeme jemne popučiť vidličkou.
4
Na hrianky si natrieme tvaroh, naň navrstvíme hrášok a podávame so šalátom a zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
456 kcal
1919 kJ
T:
17 g
B:
15 g
S:
59 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz