Opäť mám pre teba recept, na ktorý potrebuješ iba zopár ingrediencií, jeden hrniec a trošku času. Jedlo je chuťovo výrazné a úžasne jednoduché na prípravu. Žiaden neporiadok, žiaden rozruch, len domáce, výdatné, zdravé, sýte a CHUTNÉ jedlo.
Absolútne milujem rýchle a jednoduché jedlá a táto lahodne hrejivá miska dobrôt kombinuje bohatú a zdravú šošovicu s jednou z mojich obľúbených ingrediencií – cícerom, ktorý je potom celý obalený v jemne korenenej paradajkovej omáčke.
Ako na to?
1
Vo veľkej panvici si zohrejeme olej a dozlata opečieme cibuľu nakrájanú na kocky.
2
Vmiešame škoricu, rascu, mletú papriku a morskú soľ. Miešame, kým sa nerozvonia, asi 2 minúty.
3
Zalejeme vývarom alebo vodou, paradajkami, pretlakom, pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska a šošovicu.
4
Premiešame. Privedieme do varu a potom stiahneme na stredne nízku teplotu a varíme 25 minút alebo kým nie je zelenina uvarená. Varením guláš zhustne.
5
Pridáme cícer a dusíme ďalších 10 minút. Ak chceme viac šťavy, pridáme viac vody a na konci ešte dosolíme podľa chuti.
6
Podávame s ryžou, pečivom, plackami.
Jedlo je tiež super prispôsobivé, čo znamená, že môžeme spotrebovať všetku zvyšnú zeleninu v chladničke alebo ju vymeniť za obľúbené ingrediencie.
Tipy:
- Cícer môžeme vymeniť za maslový alebo iný variant bielej fazule.
- Pre zemitejšiu chuť môžeme namiesto červenej šošovice použiť fazuľu mungo, stále to bude super zdravé a výživné jedlo.
Dobrú chuť :-)!
Aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu venovanú jedlám pre vegetariánov. Okrem toho kopec ďalších inšpirácií na raňajky, polievky, jedlá s mäsom, zdravé sladkosti, pohostenie pre návštevy a pod.:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz