Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborný vegan šošovicový guláš s mrkvou a cícerom

45 min
7 porcií
vegan guláš

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu kokosového oleja alebo olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1,5 lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky rasce
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 a ½ lyžičky jemnej morskej soli alebo podľa chuti
  • 4-5 šálok vývaru alebo vody
  • 400 g plechovky krájaných paradajok
  • 150 g paradajkového pretlaku
  • 250 g mrkvy
  • 200 g červenej šošovice
  • 400 g cícera v plechovke
vegan guláš

Opäť mám pre teba recept, na ktorý potrebuješ iba zopár ingrediencií, jeden hrniec a trošku času. Jedlo je chuťovo výrazné a úžasne jednoduché na prípravu. Žiaden neporiadok, žiaden rozruch, len domáce, výdatné, zdravé, sýte a CHUTNÉ jedlo.

Absolútne milujem rýchle a jednoduché jedlá a táto lahodne hrejivá miska dobrôt kombinuje bohatú a zdravú šošovicu s jednou z mojich obľúbených ingrediencií – cícerom, ktorý je potom celý obalený v jemne korenenej paradajkovej omáčke.

Ako na to?

1

Vo veľkej panvici si zohrejeme olej a dozlata opečieme cibuľu nakrájanú na kocky.

2

Vmiešame škoricu, rascu, mletú papriku a morskú soľ. Miešame, kým sa nerozvonia, asi 2 minúty.

3

Zalejeme vývarom alebo vodou, paradajkami, pretlakom, pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska a šošovicu.

4

Premiešame. Privedieme do varu a potom stiahneme na stredne nízku teplotu a varíme 25 minút alebo kým nie je zelenina uvarená. Varením guláš zhustne.

5

Pridáme cícer a dusíme ďalších 10 minút. Ak chceme viac šťavy, pridáme viac vody a na konci ešte dosolíme podľa chuti.

6

Podávame s ryžou, pečivom, plackami.

Jedlo je tiež super prispôsobivé, čo znamená, že môžeme spotrebovať všetku zvyšnú zeleninu v chladničke alebo ju vymeniť za obľúbené ingrediencie.

Tipy:

  • Cícer môžeme vymeniť za maslový alebo iný variant bielej fazule.
  • Pre zemitejšiu chuť môžeme namiesto červenej šošovice použiť fazuľu mungo, stále to bude super zdravé a výživné jedlo.
vegetariansky gulas

Dobrú chuť :-)!

Aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu venovanú jedlám pre vegetariánov. Okrem toho kopec ďalších inšpirácií na raňajky, polievky, jedlá s mäsom, zdravé sladkosti, pohostenie pre návštevy a pod.:

fit jedálniček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.