Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- ½ tekvice hokkaido
- 2 zemiaky
- morskú/himalájsku soľ
- 20 g kvalitného masla
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- 2 ks steaku z tuniaka
- pár kvapiek olivového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s tekvicou do osolenej vody.
3. Keď tekvica so zemiakmi zmäknú, zlejeme z nich vodu. Ponorným mixérom vymixujeme hladké pyré.
4. Do kaše pridáme maslo, muškátový oriešok, soľ a korenie podľa chuti.
5. Tuniaka osolíme a okoreníme.
6. Na rozpálenú grilovaciu panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja.
7. Tuniaka sprudka grilujeme 2 minúty z každej strany. Naservírujeme na tanier a môžeme podávať.
Ak máš rada, potešíme ťa. Do našej najnovšej kuchárskej knihy Z fitka do kuchyne špeciál III sme dali kapitolu venovanú len receptom s rybami. Nájdeš tam však aj množstvo ďalších inšpirácií od raňajok až po dezerty:
Tu sú ďalšie inšpirácie na rybacie recepty:
Tuniak podávaný s pohánkou s hráškom
Marinovaný tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou
Cestoviny s lososom, obed hotový do 20 minút
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!