Tradičné slovenské jedlá nemusia byť vždy nezdravé. Čo tak si pripraviť gnocchi v bezlepkovej verzii a miesto klasického cukru pridať lyžicu medu alebo trstinový cukor? Sladko-kyslú pochúťku máme na svete! Možno ťa tento recept inšpiruje natoľko, že sa už nebudeš báť experimentovať v kuchyni s receptami od našich starých mám.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji restujeme nadrobno nasekanú cibuľu, potom pridáme cukor a miešame.
2
Pridáme nadrobno nasekané kyslú kapustu, ktorú zalejeme vodou, osolíme a pridáme bobkový list.
3
Necháme variť cca 15 – 20 minút, resp. do kým sa nevyparí voda.
4
Vajíčko zmiešame so soľou a vodou, potom pridávame múku. Cesto by malo dosiahnuť hustú konzistenciu.
5
Do hrnca dáme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali lyžičku soli.
6
Položíme naň strúhadlo s väčšími dierkami, cez ktoré robíme gnocchi. Počkáme, kým všetky vyplávajú na povrch, potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
7
Nakoniec gnocchi pridáme do kapusty, premiešame, vyberieme bobkový list a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
551 kcal
2316 kJ
T:
10 g
B:
13 g
S:
102 g
V:
4 g
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie skvelé recepty na rôzne príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.