Aj ty máš rada pikantné jedlá? Čili dokáže organizmus pekne prehriať a kapsaicín, ktorý je v ňom obsiahnutý napomáha tráveniu. Vyskúšaj tieto chutné placky s fazuľovým čili. Dávaj však pozor pri dochucovaní, aby si to s tou štipľavosťou neprehnala. ;-)
Ako na to?
1
Najprv na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu, ktorú osolíme a necháme chvíľku odstáť.
2
Cuketu zbavíme prebytočnej vody. Pridáme nakrájaný pór, múku, pretlačený cesnak, oregano a vajíčko.
3
Všetko spolu zmiešame a lyžicou z cesta robíme na rozohriatej panvici malé placky, ktoré opekáme z oboch strán.
4
V druhej panvici pripravíme čili fazuľu.
5
Na olej vysypeme fazuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a podlejeme vodou.
6
Chvíľu dusíme. Dochutíme soľou a čili omáčkou.
7
Placky uložíme na tanier a naplníme zmesou fazule.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
247 kcal
1038 kJ
T:
9 g
B:
11 g
S:
29 g
V:
6.6 g
A vynikajúci obed či večeru máš do polhodiny na tanieri. Nechaj si chutnať! :-)
Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne, no aj vo Fitness kalendári 2019 a Fitness diári 2019:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.