Čas prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 150 g surovej bielej quinoy
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g šampiňónov
- 250 ml vody
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 25 g kvalitného masla
- 40 g parmezánu
- vňať z mladej cibuľky na ozdobu
Ako budeme postupovať?
2. Do hrnca nalejeme olej a necháme ho zohriať.
3. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a šampiňóny.
4. Premiešame a chvíľu restujeme.
5. Potom pridáme prepláchnutú quinou, vodu, ochutíme soľou a čiernym korením.
6. Prikryjeme a dusíme na mäkko.
7. Nakoniec pridáme maslo a nastrúhaný parmezán.
8. Dobre premiešame, dozdobíme vňaťou z cibuľky a môžeme servírovať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 839 kJ 437 kcal | 23 g | 40 g | 16 g | 7 g |
Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Aj toto sú ďalšie výživné recepty s quinoou pre teba:
Čo na raňajky? Vynikajúca quinoa kaša s marhuľami
Zeleninová polievka s quinoou, tofu a fazuľou. 25 minút a HOTOVO!
Čo na obed v horúčavách? Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou
Tip na fantastickú zdravú večeru plnú bielkovín: Quinoa šalát s cviklou a rukolou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.