Čas prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 5 ks väčších šampiňónov
- 4 ks reďkovky
- ½ mladej cukety
- 1 cibuľu
- 2 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g kyslej smotany
- 1 vajíčko
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g parmezánu
Ako budeme postupovať?
2. Reďkovku, cuketu, cibuľu a nožičky šampiňónov nakrájame na drobno a orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Dochutíme soľou a čiernym korením.
3. Do misy na zapekanie dáme papier na pečenie.
4. Každý šampiňón naplníme pripravenou zmesou a uložíme do zapekacej misy.
5. Nakoniec polejeme kyslou smotanou s rozšľahaným vajíčkom a pretlačeným cesnakom a posypeme strúhaným syrom.
6. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 35 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 716 kJ 408 kcal | 29 g | 10 g | 23 g | 1 g |
Kopec tipov na zdravú vege večeru nájdeš aj v našich knihách:
Aj toto sú tipy na chutnú vege večeru:
Tip na zdravý vege obed či večeru: pečená citrónová špargľa so zemiakmi a petržlenovým pestom
Tip na zdravé raňajky či večeru: ovsená kaša na slano
Tip na zdravú večeru: pohánkový šalát s cviklou, fetou a orechami
Rýchly zdravý obed či večera do 30 minút: brokolicové karí s kokosovým mliekom
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.