Tip na zdravé sýte raňajky alebo desiatu: fit rybaco-vajíčková nátierka
Rýchla, chutná a aj zdravá. Tieto prívlastky má obľúbená rybacia nátierka, ktorú robili už naše mamy či staré mamy. Použítím zdravších alternatív môžeme túto raňajkovú klasiku “upgradeovať” a s kvalitným kváskovým chlebíkom je určite tým správnym štartom dňa. Ja som v recepte zvýšila obsah bielkovín použitím vajíčka a mliečnych výrobkov, tak verím, že aj tebe moja rybaco-vajíčková nátierka zachutí. ;-)
Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 15 porcií?
- 4 vajíčka
- 300 g rybiek vo vlastnej šťave (sardinky, tuniak..)
- 2-3 ks jarnej cibuľky
- 200 g cream cheese (ja som použila z Kauflandu – light verziu)
- 100 g skyru (príp. biely jogurt)
- 20 g horčice (rada používam Delikatess od zn. Alnatura)
- štipku morskej/himalájskej soli
- štipku mletého čierneho korenia
- 1 lyžicu šťavy z citróna
Ako budeme postupovať?
1. Najskôr uvaríme vajíčka natvrdo.
2. Následne zmiešame rybky s nakrájanou cibuľkou, pridáme cream cheese, skyr, horčicu a vajíčka, ktoré nakrájame na malé kocky.
3. Následne dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme šťavou z citróna.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
326 kJ
78 kcal |
5,5 g | 1 g | 6 g | 0 g |
Prajem dobrú chuť! :-)
Nátierky ako samostatnú kapitolu nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Skúsiť môžeš aj tieto nátierky:
Vajíčkovo-mrkvová, cviklová a bataovo-cícerová nátierka: recepty vhodné aj pre deti
Ricottovo-chrenová nátierka: nielen na Veľkú noc
Vajíčková nátierka so šošovicou: skvelá aj ako pohostenie pre návštevy
- MEGA dobrý vláčny čokoládový proteínový koláč - 28. decembra 2020
- Božská čokoládovo-banánová bábovka z kefíru - 21. decembra 2020
- Plnené tortilly s kuracím mäsom a mexickou zmesou: tip na výživný obed plný bielkovín - 9. apríla 2020
Článok bol pridaný dňa 10/07/2019 a zaradený do kategórie: DesiataJedlá z rýbNátierkyNízkokalorickéRaňajkyRecepty | Autor: Simona Kollárová