Tip na zdravé sýte raňajky alebo desiatu: fit rybaco-vajíčková nátierka

Rýchla, chutná a aj zdravá. Tieto prívlastky má obľúbená rybacia nátierka, ktorú robili už naše mamy či staré mamy. Použítím zdravších alternatív môžeme túto raňajkovú klasiku “upgradeovať” a s kvalitným kváskovým chlebíkom je určite tým správnym štartom dňa. Ja som v recepte zvýšila obsah bielkovín použitím vajíčka a mliečnych výrobkov, tak verím, že aj tebe moja rybaco-vajíčková nátierka zachutí. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 15 porcií?

  • 4 vajíčka
  • 300 g rybiek vo vlastnej šťave (sardinky, tuniak..)
  • 2-3 ks jarnej cibuľky
  • 200 g cream cheese (ja som použila z Kauflandu – light verziu)
  • 100 g skyru (príp. biely jogurt)
  • 20 g horčice (rada používam Delikatess od zn. Alnatura)
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 1 lyžicu šťavy z citróna

Ako budeme postupovať?

1. Najskôr uvaríme vajíčka natvrdo.

2. Následne zmiešame rybky s nakrájanou cibuľkou, pridáme cream cheese, skyr, horčicu a vajíčka, ktoré nakrájame na malé kocky.

3. Následne dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme šťavou z citróna.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
326 kJ

78 kcal

5,5 g 1 g 6 g 0 g

rybičková nátierka

 

rybacia nátierka

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Nátierky ako samostatnú kapitolu nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

zdravé recepty knihy

 

Skúsiť môžeš aj tieto nátierky:

Vajíčkovo-mrkvová, cviklová a bataovo-cícerová nátierka: recepty vhodné aj pre deti

Ricottovo-chrenová nátierka: nielen na Veľkú noc

Vajíčková nátierka so šošovicou: skvelá aj ako pohostenie pre návštevy

Simona Kollárová

Redaktorka vo Fitshaker
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu.
Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu.
Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot
Simona Kollárová

Článok bol pridaný dňa 10/07/2019 a zaradený do kategórie: DesiataJedlá z rýbNátierkyNízkokalorickéRaňajkyRecepty   |   Autor: Simona Kollárová

Komentáre