Doba prípravy: cca 10 minút
Čo budeme potrebovať na cca 350 g nátierky?
- 1 šálku uvarenej šošovice Beluga
- 180 g cottage cheese
- 50 g balkánskeho syra
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- trošku póru (pár koliesok)
- 1 strúčik cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Pór najemno nasekáme a pridáme do rozmixovanej nátierky, prípadne ho môžeme tiež rozmixovať.
3. Pridáme pretlačený cesnak, ochutíme soľou a korením.
4. Podávame na domácom kváskovom chlebíku prípadne ako dip k zelenine.
TIP: Ak do nátierky nepridáš čierne korenie, môžeš ju servírovať aj deťom od 2 rokov. ;-)
Výživové hodnoty na 1 porciu (25 g nátierky):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
121 kJ 29 kcal | 1,10 g | 2,3 g | 2,3 g | 0,4 g |
Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Vyskúšať môžeš aj tieto recepty na nátierky:
Cviklová, vajíčková nátierka či batatový hummus - 3 tipy, čo natrieť aj deťom na chlebík
Šošovicovo-vajíčková nátierka - skvelá na desiatu aj ako pohostenie na oslavu
Jednoduchá zeleninová nátierka - tip na zdravé raňajky
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).