Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na veľkonočné pečenie: malinová roláda s nízkym obsahom kalórií a bohatá na bielkoviny

40 min
20 porcií
veľkonočné pečenie

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 5 vajíčok
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 50 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g srvátkového vanilkového proteínu
  • 50 ml vody
  • Na krém:
  • 140 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 15 g lyofilizovaných malín
  • štipku stévie (alebo 1 lyžicu mletého trstinového cukru)
  • 50 g domáceho džemu (malinový, ríbezľový)
  • Na čoko polevu:
  • 80 g kvalitnej bielej čokolády
  • 20 ml plnotučného mlieka
  • 5 g BIO strúhaného kokosu
veľkonočné pečenie

Úžasná kombinácia malín a jemného vanilkového cesta s parádnou dávkou bielkovín, ktoré ťa zasýtia na dlhú dobu. S takýmito koláčikmi sa veru nebudeš musieť obávať, že by si počas sviatkov pribrala. ;-)

Ako na to?

1

Rozohrejeme rúru na 160°C.

2

Bielky oddelíme od žĺtkov.

3

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.

4

Žĺtky zmiešame s preosiatou múkou, proteínom a vodou.

5

K tejto zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov.

6

Vzniknuté cesto vylejeme na plech o rozmere cca 35 x 40 cm vyložený papierom na pečenie, roztiahneme ho do strán a uhladíme.

7

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút.

8

Upečené cesto necháme pár minút vonku z rúry a ešte teplé ho zrolujeme pomocou utierky.

9

Zrolované ho necháme aj vychladnúť.

10

Medzitým vymiešame krém z termizovaného tvarohu a tvarohu jemne hrudkovitého, ktoré zmiešame spolu s rozmixovanými lyofilizovanými malinami.

11

Krém môžeme dosladiť stéviou, prípadne trstinovým cukrom.

12

Roládu pomaly rozrolujeme a potrieme džemom, na ktorý následne natrieme krém.

13

Roládu následne zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.

14

Zatiaľ roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, do ktorej následne primiešame mlieko.

15

Vzniknutú polevu z bielej čokolády rozotrieme na stuhnutú roládu a môžeme následne dozdobiť kokosom či zvyškom lyofilizovaných malín.

Tip: Pri tvarohu je to na tebe, či zvolíš jemný roztierateľný alebo hrudkovitý, avšak výslednú kombináciu si už musíš prispôsobiť. Ja na roládu používam jemne hrudkovitý tvaroh zn. Pilos, býva v takom modrom obale a má 2,8% tuku. Píšem to preto, lebo sa s ním na podobné plnky najlepšie pracuje, nakoľko je hustejší než roztierateľný, ale nie až taký hustý a suchý ako býva klasický hrudkovitý. :-)

Výživové hodnoty na 1 porciu:

96 kcal

402 kJ

T:

3.9 g

B:

8 g

S:

7 g

V:

0.4 g

malinová roláda
roláda

Prajem krásne veľkonočné sviatky a príjemné maškrtenie! ;-)

Ďalšia fantastické recepty na všetky príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

fit recepty
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktor vo Fitshaker

Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.