Úžasná kombinácia malín a jemného vanilkového cesta s parádnou dávkou bielkovín, ktoré ťa zasýtia na dlhú dobu. S takýmito koláčikmi sa veru nebudeš musieť obávať, že by si počas sviatkov pribrala. ;-)
Ako na to?
1
Rozohrejeme rúru na 160°C.
2
Bielky oddelíme od žĺtkov.
3
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
4
Žĺtky zmiešame s preosiatou múkou, proteínom a vodou.
5
K tejto zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov.
6
Vzniknuté cesto vylejeme na plech o rozmere cca 35 x 40 cm vyložený papierom na pečenie, roztiahneme ho do strán a uhladíme.
7
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút.
8
Upečené cesto necháme pár minút vonku z rúry a ešte teplé ho zrolujeme pomocou utierky.
9
Zrolované ho necháme aj vychladnúť.
10
Medzitým vymiešame krém z termizovaného tvarohu a tvarohu jemne hrudkovitého, ktoré zmiešame spolu s rozmixovanými lyofilizovanými malinami.
11
Krém môžeme dosladiť stéviou, prípadne trstinovým cukrom.
12
Roládu pomaly rozrolujeme a potrieme džemom, na ktorý následne natrieme krém.
13
Roládu následne zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.
14
Zatiaľ roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, do ktorej následne primiešame mlieko.
15
Vzniknutú polevu z bielej čokolády rozotrieme na stuhnutú roládu a môžeme následne dozdobiť kokosom či zvyškom lyofilizovaných malín.
Tip: Pri tvarohu je to na tebe, či zvolíš jemný roztierateľný alebo hrudkovitý, avšak výslednú kombináciu si už musíš prispôsobiť. Ja na roládu používam jemne hrudkovitý tvaroh zn. Pilos, býva v takom modrom obale a má 2,8% tuku. Píšem to preto, lebo sa s ním na podobné plnky najlepšie pracuje, nakoľko je hustejší než roztierateľný, ale nie až taký hustý a suchý ako býva klasický hrudkovitý. :-)
Výživové hodnoty na 1 porciu:
96 kcal
402 kJ
T:
3.9 g
B:
8 g
S:
7 g
V:
0.4 g
Prajem krásne veľkonočné sviatky a príjemné maškrtenie! ;-)
Ďalšia fantastické recepty na všetky príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot