
Každá gazdinka mi dá určite za pravdu, že vždy sa nájde priestor na vyskúšanie nového dobrého koláčika. Navyše, je vysoká pravdepodobnosť, že kakaovým koláčom sa zavďačíš takmer každému. Tak si priprav nákupný zoznam, nachystaj ingrediencie, navleč zásteru a poď sa pustiť do pečenia. ;-)
Ako na to?
1
Najprv pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme na sneh. Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme.
2
Potom pridáme po jednom žĺtky. Múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kakaom po lyžiciach primiešavame do cesta.
3
Plech vystelieme papierom na pečenie, na to nalejeme cesto na roládu.
4
Dáme piecť vo vyhriatej rúre na 180°C po dobu 15 - 20 minút.
5
Keď je cesto na roládu upečené, vytiahneme ho von aj s papierom na pečenie zrolujeme a položíme na neho vlhkú utierku.
6
Necháme asi 15 minút takto ležať, potom utierku dáme nabok a cesto krásne zrolujeme naspäť, tentoraz bez papiera na pečenie (takto to pôjde jednoduchšie).
7
Natrieme džemom, tvarohom (môžeme si ho dosladiť aj lyžičkou medu).
8
Na kraj rolády poukladáme dva banány, zrolujeme a polejeme roztopenou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom.
Tip: Horkú čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme 1 lyžičku kvalitného masla a cca 1 dl kvalitného mlieka. Poleva bude tak krásne lesklá a bude lepšie držať.

Výživové hodnoty na 1 porciu:
190 kcal
798 kJ
T:
12 g
B:
6 g
S:
15 g
V:
3 g
Prajem ti dobrú chuť!
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.


