Asi ti nemusím predstavovať „krtkovu tortu“, avšak ty si ju teraz môžeš pripraviť v zdravšej verzii. Tak už žiadne výčitky a šup na zdravé maškrtenie. ;-)
Čas prípravy
- 45 minútpríprava
- 1-2 hodinychladenie
Ako na to?
1
Všetky ingrediencie na korpus spolu dôkladne vyšľaháme metličkami.
2
Okrúhlu formu o veľkosti 18 cm vymastíme a nalejeme do nej zmes.
3
Korpus pečieme cca 20 minút na 180°C.
4
Kým sa pečie cesto, pridáme do misky jogurt, tvaroh a nastrúhanú čokoládu.
5
Môžeme tiež dosladiť medom/stéviou.
6
Korpus sa medzitým stihne upiecť, necháme ho vychladnúť a potom ho postupne vydlabeme tak, aby sme zanechali výšku okrajov.
7
Potom prepolíme banány, poukladáme na dno korpusu a následne na banány vylejeme jogurtovú zmes.
8
Cesto, ktoré ostalo z korpusu, rozdrobíme na kúsky a pridáme na vrch. Opatrne pocapkáme vzniknutý „krtinec“ a dáme zachladiť.
Lahodná chuť ťa dostane, nastrúhaná čokoláda mi pripomína straciatelový jogurt, alebo zmrzlinu. A k tomu ten banán, mmm, ozaj vynikajúce. :-)
Ďalšie skvelé fit dezerty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Keď tvorím, cestujem a športujem, som šťastná. Relaxovať ma nájdeš v kuchyni, na Instagrame, pri behu či tvorbe náramkov...alebo len tak s manželom a rodinkou pri voňavej kávičke a zdravom koláči. Veľmi dlho neobsedím a robiť jednu vec je pre mňa občas nuda ;-). Momentálne si fičím na aromaterapii, spoznávam účinky akupunktúry a cvičím SM systém, aby som mala zdravý a pevný chrbát. Ešte rada fotím, dekorujem a píšem články o všeličom zaujímavom, čo stojí za to si prečítať.