Či už tento koláč pripravíš na Veľkú noc, alebo na ho dostaneš chuť povedzme o týždeň, mesiac, či o polroka, vedz, že si na ňom určite príjemne pochutíš. Vďaka mrkve, banánu a jablkovému pré je koláč vláčny chuťovo veľmi lahodný. Vyskúšaj. ;-)
Ako na to?
1
Vo veľkej miske zmiešame múku, vločky, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
2
V menšej miske zmiešame popučené banány, cukor, vajíčko a vanilku.
3
Do krémovej mokrej zmesi pridáme jablkové pyré a mlieko. Nakoniec mrkvu nastrúhanú najemno.
4
Mokrú zmes opatrne vmiešame do suchej. Miešame jemne a iba varechou, aby sme zachovali krémovú a nadýchanú konzistenciu.
5
Do cesta vmiešame olej a orechy.
6
Vlejeme do zapekacej misy (ja som použila 25 x 18 x 6 cm) alebo na plech a pečieme 60 minút pri teplote 180 °C.
7
Vychladnutý koláč môžeme posypať vanilkovým cukrom alebo ozdobiť rastlinnou šľahačkou, tvarohom, prípadne orechmi.
Tip: Orechové mlieko a orechy dodajú koláču plnú a lahodnú chuť. Ideálne je kombinovať rovnaký druh – napr. mandľové mlieko s mandľovými orechmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez plnky):
201 kcal
846 kJ
T:
5 g
B:
5 g
S:
34 g
V:
2 g
Prajem príjemné veľkonočné sviatky, oddych a príjemný čas strávený v kruhu najbližších! :-)
Skvelé recepty na všetky príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)