Rezne sa dajú považovať za slovenské tradičné slávnostné jedlo. Ja však radšej preferujem alternatívy. Je s nimi trocha viac práce, ale ich chuť ti to vynahradí. Stačí, ak kúpiš kvalitné kuracie mäso, popustíš fantázii uzdu a super jedlo je na svete. ;-)
Ako na to?
1
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame ostrím nožom na úplne drobné kúsky.
2
Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, strúhanku, soľ a všetko dobre spolu premiešame.
3
Zmes necháme odležať cca 20 minút a pridáme nastrúhaný parmezán a vňať ligurčeka.
4
Opäť všetko spolu premiešame.
5
Na panvici rozohrejeme olej. Zo zmesi vytvárame v rukách malé rezne, ktoré opekáme na panvici z oboch strán do zlatista.
6
Môžeme podávať so šalátom, alebo s ľubovoľnou prílohou podľa vlastných preferencií.
TIP: Tieto rezne môžeme servírovať aj malým deťom od 2 rokov, avšak, je potrebné ich pripraviť v rúre. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho troškou kvalitného repkového oleja (odporúčame Flaviol), poukladáme pripravené rezne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Po cca 20 minútach otočíme a pečieme aj z druhej strany dozlatista tiež cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (4 ks):
371 kcal
1562 kJ
T:
14 g
B:
52 g
S:
6 g
Prajem krásne slávnostné chvíle a dobrú chuť! :-)
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.