Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bravčová panenka vo víne a mede so zelerovými čipsami: tip na obed plný bielkovín

2 porcie
panenka vo víne a mede

Potrebujeme: 

  • 400 g kvalitnej bravčovej panenky
  • Na marinádu:
  • 2 lyžice domácho medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. tamari)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml kvalitného červeného vína
  • Na chipsy:
  • 500 g zeleru
  • cca 50 ml kokosového oleja (príp. repkového oleja napr. značky Flaviol)
  • Na dip:
  • 1 biely jogurt
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
panenka vo víne a mede

Kuracie a morčacie mäso sú ideálnym zdrojom kvalitných bielkovín s nízkym obsahom tuku. No strava by mala byť pestrá, a preto je vhodné občas siahnuť aj po kvalitnom hovädzom, bravčovom mäse, alebo divine či rybách. Ak už kúpiť bravčové mäso, tak odporúčam panenku, nakoľko obsahuje najmenej tuku. A netreba zabudnúť ani na kvalitu mäsa. Je dôležité kúpiť ho z overených a kvalitných zdrojov. Keď už máme také chutné mäsko doma, stačí popustiť uzdu fantázii a uvariť z neho chutné jedlo. Dnes ti ukážem svoj recept pre inšpiráciu ako napríklad panenku pripraviť. Nech sa páči! :-)

Čas prípravy

  • 1 hodinapríprava
  • 2 hodinyodležanie

Ako na to?

1

Panenku odblaníme, nakrájame a jemne naklepeme.

2

V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej, roztlačený cesnak a víno.

3

Panenku vložíme do marinády, premiešame a dáme do chladničky na 2 hodiny.

4

Po odležaní panenku opečieme na rozohriatej panvici z každej strany cca 5 minút.

5

Zeler ošúpeme a nakrájame, alebo nastrúhame na jemné plátky.

6

V panvici rozohrejeme olej a zeler opekáme do zlatista.

7

Jogurt zmiešame so soľou a korením a podávame spolu s panenkou a chipsami.

Tip: Zelerové čipsy vieme urobiť aj menej kalorické. Nakrájame ich ako hranolky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry.

Výživové hodnoty na 1 porciu (vrátane zelerových čipsov):

488 kcal

2050 kJ

T:

12 g

B:

50 g

S:

35 g

V:

11 g

bravčová panenka recept
bravčová panenka v medovej marináde
bravčová panenka vo víne
zelerové čipsy

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Mnoho ďalších super receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fitness kuchárky
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.