Kuracie a morčacie mäso sú ideálnym zdrojom kvalitných bielkovín s nízkym obsahom tuku. No strava by mala byť pestrá, a preto je vhodné občas siahnuť aj po kvalitnom hovädzom, bravčovom mäse, alebo divine či rybách. Ak už kúpiť bravčové mäso, tak odporúčam panenku, nakoľko obsahuje najmenej tuku. A netreba zabudnúť ani na kvalitu mäsa. Je dôležité kúpiť ho z overených a kvalitných zdrojov. Keď už máme také chutné mäsko doma, stačí popustiť uzdu fantázii a uvariť z neho chutné jedlo. Dnes ti ukážem svoj recept pre inšpiráciu ako napríklad panenku pripraviť. Nech sa páči! :-)
Čas prípravy
- 1 hodinapríprava
- 2 hodinyodležanie
Ako na to?
1
Panenku odblaníme, nakrájame a jemne naklepeme.
2
V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej, roztlačený cesnak a víno.
3
Panenku vložíme do marinády, premiešame a dáme do chladničky na 2 hodiny.
4
Po odležaní panenku opečieme na rozohriatej panvici z každej strany cca 5 minút.
5
Zeler ošúpeme a nakrájame, alebo nastrúhame na jemné plátky.
6
V panvici rozohrejeme olej a zeler opekáme do zlatista.
7
Jogurt zmiešame so soľou a korením a podávame spolu s panenkou a chipsami.
Tip: Zelerové čipsy vieme urobiť aj menej kalorické. Nakrájame ich ako hranolky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry.
Výživové hodnoty na 1 porciu (vrátane zelerových čipsov):
488 kcal
2050 kJ
T:
12 g
B:
50 g
S:
35 g
V:
11 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Mnoho ďalších super receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.