
Kto by ho nemiloval? Krtkov koláč je kombináciou úžasných chutí a textúr – kakaový korpus, jemný krém, banán a čokoláda. Ak sa ti nechce pripravovať celý koláč alebo nemáš s kým zdieľať väčšiu dávku, vyskúšaj túto verziu do pohárika.
Je jednoduchá, rýchla a navyše o niečo zdravšia než klasika. Ideálna ako sladká bodka po obede, ku káve alebo len tak pre radosť.
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 15 minútpečenie
Ako na to?
1
Vajce s cukrom vyšľaháme do svetlej, nadýchanej peny – šľaháme poctivo, aby bol korpus krásne kyprý.
2
Primiešame olej a cez sitko preosejeme múku s kakaom. Zľahka ich vmiešame do peny.
3
Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Necháme úplne vychladnúť.
4
Korpus rozdrobíme na malé kúsky.
5
V mise premiešame skyr, jogurt, čakankový sirup a nasekanú čokoládu.
6
Banán nakrájame na kolieska.
7
Do pohárikov navrstvíme väčšinu rozdrobeného korpusu.
8
Pridáme 2/3 krému, poukladáme kolieska banánu (pár si necháme na ozdobenie), navrstvíme zvyšok korpusu a naň zvyšok krému.
9
Ozdobíme banánom a čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
445 kcal
1869 kJ
T:
18 g
B:
24 g
S:
40 g
V:
6 g

Prajeme ti sladký a zároveň výživný zážitok – uži si každú lyžičku tohto zdravšieho dezertu! 😊
Objavte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hľadáte inšpiráciu na zdravé varenie? Naša kniha Fitshaker v kuchyni prináša množstvo jednoduchých a výživných receptov pre celú rodinu. Nech už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, určite si nájdete to svoje. ➡️ Dostupná na Fitshaker e-shope už teraz!
Získajte ju ešte dnes a spríjemnite si varenie. Varte zdravšie, chutnejšie a s radosťou!
Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz