Sladké zemiaky alebo bataty patria jednoznačne do každého zdravého jedálnička, keďže obsahujú veľa vlákniny, proteínov a tiež betakaroténu. V dnešnom recepte si ich pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to pečením v rúre. Okrem toho, že sú skvelou prílohou k rybe alebo mäsu, môžeme ich podávať napríklad aj so šalátom ako v dnešnom prípade. Balkánsky syr a prosciutto sú pomerne slané a naopak bataty chutia sladko a jemne, takže spolu tvoria dokonalý celok.
Ako na to?
1
Bataty aj so šupkou umyjeme. Môžeme si pomôcť aj kefkou.
2
Nakrájame ich na plátky. Pekáč potrieme olivovým olejom, poukladáme naň kúsky batatov, osolíme a posypeme sušeným estragónom.
3
Pečieme ich v rúre pri teplote 200°C cca 7-10 minút z oboch strán.
4
Medzitým pripravíme šalát, rukolu si posypeme kúskami balkánského syra a kúskami sušenej šunky. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
5
Upečené bataty poukladáme na vrch a môžeme podávať.
Tip: Ak máme čerstvé bylinky, ako napríklad estragón, tymián či rozmarín, môžeme použiť namiesto sušeného estragónu tie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
298 kcal
1253 kJ
T:
13 g
B:
13 g
S:
32 g
V:
5 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Zaujímavé recepty na jedlá, ktoré môžeš jesť po cvičení nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov