Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g zemiakov
- 150 g pohánkovej múky (prípadne špaldovej celozrnnej)
- 50 g pohánkovej krupice
- 1 vajíčko
- štipku morskej/himalájskej soli
- 80 g kvalitného masla
- 250 g marhúľ
- 4 lyžice domáceho medu
- 2 lyžice citróna
- 200 g nasekaných mandlí
Ako budeme postupovať?
2. K zemiakom pridáme múku, krupicu, vajíčko a štipku soli.
3. Cesto pomocou robota alebo ručne vymiesime tak, aby bolo pružné.
4. Rozdelíme ho na 5 dielov a vytvoríme z nich valčeky, ktoré potom nakrájame na cca 6 cm veľké kúsky.
5. Šúľance uvaríme v jemne osolenej vode. Varíme ich asi 4-5 minút.
6. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme k nemu marhule nakrájané na mesiačiky. Pridáme med, citrón a nasekané mandle a všetko spolu premiešame.
7. K zmesi pridáme šúľance a jemne premiešame.
Ďalšie skvelé recepty, aj tradičné pripravené v zdravšom šate, nájdeš v našich knihách:
Priprav si s marhuľami aj tieto recepty:
Najlepšie francúzske palacinky s marhuľovo-tvarohovou plnkou
Šalát Caprese trochu inak! Nahraď paradajky marhuľami, tá chuť ťa príjemne prekvapí!
Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami
Špaldová žemľovka s tvarohom a marhuľami – známa klasika v zdravšom šate
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!