Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!

Tento šalát je nielen zdravý, ale aj chutný, ľahký a vhodný i na cesty. Len si ho zabalíš a ideš, pretože najlepšie chutí za studena. Nemusíš v kuchyni tráviť veľa času, pripravuje sa totiž jednoducho. Zložením sa hodí na letné potulky či sladké leňošenie doma alebo zaneprázdneným rodičom či pracujúcim.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?


  • 500 g celozrnných cestovín

  • 1 väčšiu šalátovú uhorku

  • 2 hrnčeky čerstvého alebo mrazeného hrášku

  • 2x 160 g konzervy kvalitného tuniaka (môže byť buď v celku, alebo drvený)


Na dresing:

  • 1 avokádo

  • 250 g bieleho alebo gréckeho jogurtu

  • 2 lyžice nakrájaného čerstvého kôpru

  • šťavu z ½ citróna

  • 2 lyžičky dijonskej horčice

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie


Ako budeme postupovať?

1. Uvaríme si cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení si ich schladíme.
2. Na dresing vložíme všetky ingrediencie do mixéra a mixujeme do hladka. Ochutnáme a vhodne okoreníme.
3. Dresing nalejeme na cestoviny, pridáme uhorku, hrášok a tuniaka. Všetko spolu poriadne premiešame a podáme za studena.
studený cestovinový šalát
 
cestovinový šalát s tuniakom
Prajem dobrú chuť :-)!
 
Výborné recepty na cestoviny, šaláty, rýchle jedlá, ale aj kopec ďalších nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
fit obedy recepty
 
Vyskúšaj aj tieto rýchle letné obedy:
Tip na rýchly obed či večeru: hrachové cestoviny s avokádom a bazalkou
Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom
Zdravá večera LEN za 20 minút: Ryžové rezance s krevetami a zeleninou
Fit obed len z 5 ingrediencií hotový za 20 minút: Avokádovo-bazalkové cestoviny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.