Fit obed len z 5 ingrediencií hotový za 20 minút: Avokádovo-bazalkové cestoviny

Talianska kuchyňa je úžasná v tom, ako málo ingrediencií človeku treba, aby zvládol vyčarovať chutný obed. Bazalka dodá jedlu príjemnú osviežujúcu chuť. Zmiešaj ju s avokádom a paradajkami a môžeš sa pustiť do vychutnávania. Fantastický obed z 5 ingrediencií len za 20 minút. To musíš vyskúšať aj ty. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 250 g cherry paradajok
  • 4 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robím pre deti)
  • oregano (čerstvé alebo sušené)
  • 4 strúčiky cesnaku (ak robíme pre deti, stačí 1 strúčik)
  • 400 g celozrnných cestovín (ak pre deti, radšej necelozrnné cestoviny)
  • 2 zrelé avokáda
  • 2 hrste čerstvých bazalkových lístkov

Ako budeme postupovať?

1. Najrpv predhrejeme rúru asi na 220°C.

2. Cherry paradajky umyjeme, osušíme a vysypeme do malej zapekacej misy.

3. Paradajky pokvapkáme olivovým olejom (asi 2 lyžicami), pridáme soľ, korenie, oregano, jeden nasekaný strúčik cesnaku a vložíme do vyhriatej rúry.

4. Asi po piatich minútach ich môžeme trochu premiešať.

5. Cestoviny dáme variť do osolenej vody asi na 10-15 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku.

6. Do mixéra vyškrabeme dužinu z avokáda, pridáme čerstvé lístky bazalky, 3 strúčiky cesnaku, korenie, soľ a asi 2 lyžice olivového oleja.

7. Všetko spolu zmixujeme na hladkú hmotu. Keď sú cestoviny hotové, zlejeme ich a zmiešame s avokádovou omáčkou.

8. Paradajky vyberieme z rúry asi po 15-tich minútach. Môžeme ich primiešať k cestovinám, alebo si osobitne nabrať na tanier, koľko chceme.

 

Tip: Recept môžeme servírovať aj deťom od 1,5 roka, ale vynecháme korenie a použijeme menej cesnaku.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
484 kcal

2 034 kJ

19 g 12 g 60 g 11 g

bazalka

 

avokadova omacka

 

Ako vidíš, niekedy stačí naozaj len 5 ingrediencií (nerátame korenia a olej) a vieš z toho vykúzliť takúto fantastickú pochúťku. Dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie inšpirácie načerpaj aj z našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 1:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Pozri aj ďalšie cestovinové inšpirácie:

Cestoviny s čiernymi olivami a avokádom

Cestoviny tagliatelle so zelenou špargľou

Vegetariánske lasagne

Lívia Šuľová

Článok bol pridaný dňa 06/09/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéCestovinyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaVegetariánske   |   Autor: Lívia Šuľová

Komentáre