Zdravá večera LEN za 20 minút: Ryžové rezance s krevetami a zeleninou

Základom tohto jedla je kopec zeleniny, ktorá dobre zasýti, dodá telu vlákninu a dôležité vitamíny. Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa napríklad ako rýchla zdravá večera počas týždňa. Ochutnaj ryžové rezance s krevetami v mojom podaní. :-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 jarnú cibuľku
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/3 čínskej kapusty
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžicu sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 1 lyžičku mletého čili
  • 100 g ryžových rezancov
  • morskú/himalájsku soľ
  • 12 ks väčších kreviet

Ako budeme postupovať?

1. Mrkvu očistíme a škrabkou nastrúhame tenké na pásiky.

2. Jarnú cibuľku, cesnak a čínsku kapustu nasekáme na menšie kúsky.

3. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom orestujeme cesnak, cibuľku a mrkvu, kým jemne nezmäkne.

4. Potom pridáme čínsku kapustu a dobre premiešame.

5. Pridáme cca sójovu omáčku, kari a čili korenie.

6. Všetko spolu pekne restujeme, kým nie je zelenina príjemne mäkká a zároveň ešte jemne chrumkavá.

7. Ryžové rezance uvaríme vo vode podľa návodu a primiešame k zelenine.

8. Porciu rozdelíme do dvoch tanierov a pripravíme krevety.

9. Na tú istú panvicu pridáme cca 1 lyžicu olivového oleja, do ktorého vhodíme štipku soli a mleého čili a necháme rozpáliť.

10. Pridáme krevety a pár minút ich opekáme, kým nie sú hotové.

11. Krevety pridáme k rezancom a na záver ozdobíme jarnou cibuľkou.

 

Tip: Ak chceme vegetariánsku či vegansku verziu, nepoužijeme krevety, ale podávame len s jarnou cibuľkou a nesolenými kešu orieškami.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
448 kcal

1 881 kJ

16 g 19 g 54 g 4 g

zdrava vecera

 

co na veceru

 

cestoviny

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Kopec fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

rýchla večera

 

Ak sa ti zapáčil tento recept skús mrknúť aj na:

Kuracie soté v kokosovej omáčke na čínsky spôsob – zdravý obed plný bielkovín

Špagety s krevetami – semolinoé špagety plné vitamínov B

Ryžové rezance s tekvicou hokkaido – fit obed hotový do 20 minút

Ryžové rezance s cuketovým pestom – rýchly obed aj pre bezlepkáčov

Ryžové rezance s kuracím mäskom – ak máš rada čínu, oplatí sa vyskúšať

Lívia Šuľová

Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)
Lívia Šuľová

Článok bol pridaný dňa 06/04/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéCestovinyRecepty   |   Autor: Lívia Šuľová

Komentáre