Tip na rýchly obed či večeru: hrachové cestoviny s avokádom a bazalkou

Milujeme cestoviny 😊. Keď si ich pripravujeme, dbáme hlavne na kvalitu a poctivé suroviny. Veľmi radi skúšame nové chute, preto kupujeme cestoviny z rôznych surovín. Tentoraz vyhral hrášok a ja sa teším, že sa s vami môžem podeliť o veľmi chutný receptík.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • morskú/himalájsku soľ
  • 250 g hrachových cestovín (kúpite v zdravej výžive alebo napr. v Lidli či Kraji)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 cibuľku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 mäkké avokáda
  • hrsť bazalky
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžicu píniových orieškov

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu na cestoviny. Osolíme ju a necháme zovrieť.

2. Cestoviny dáme do vriacej vody a uvaríme ich podľa návodu na obale.

3. Na panvici si opečieme na olivovom oleji cibuľku a pridáme cesnak.

4. Avokádo vydlabeme a spolu s bazalkou premixujeme v mixéri. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

5. Na panvici stiahneme teplotu tak, aby sa avokádo len prehrialo, nie varilo. Pridáme ho tam, premiešame a odstavíme.

6. Na suchej panvici opražíme píniové oriešky, ktoré dáme navrch.

7. Cestoviny zmiešame s avokádovým pestom a ihneď podávame.

 

Tip: Tento receptík je vegánsky, ale ak vegáni nie ste, môžete si navrch pridať kvalitný parmezán 😊.

hrachové cestoviny

 

cestoviny s avokádom

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu s receptami na cestoviny:

rýchly obed cestoviny

 

Nauč sa aj ďalšie nové spôsoby ako pripraviť cestoviny:

Tip na zdravý obed či večeru aj pre vegánov: celozrnné cestoviny s tekvicovým pyré

Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke

Celozrnné cestoviny s lososom: tip na rýchly obed do 20 minút

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 29/07/2020 a zaradený do kategórie: CestovinyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRýchle obedy či večere do 30 minútVeganVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre