V Španielsku túto polievku vychutnáš pod názvom salmorejo. Je úžasne osviežujúca, krémová a vďaka vajíčku a šunke v nej nechýbajú ani bielkoviny. Príprava je veľmi jednoduchá, tak šup do kuchyne!
Ako na to?
1
Paradajky rozmixujeme spolu s cesnakom, octom, olejom a starším chlebom dohladka.
2
Polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme ju aspoň hodinu vychladiť v chladničke.
3
Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
4
Sušenú šunku buď sprudka opražíme na panvici (cca 30 sekúnd z každej strany), alebo pečieme v rúre cca 8 minút na 200 °C – z rúry je šunka chrumkavejšia.
5
Upečenú šunku nakrájame takisto na kocky.
6
Vychladenú polievku môžeme voliteľne precediť cez sitko, bude krásne krémová.
7
Polievku podávame s vajíčkom, so šunkou, pokvapkanú olivovým olejom a dozdobenú petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
459 kcal
1920 kJ
T:
29 g
B:
14.6 g
S:
30 g
V:
7.6 g
Dobrú chuť 😊.
Nájdi množstvo ďalších inšpiratívnych receptov aj v našich kuchárskych knihách.
Neváhaj a využi teraz ešte aj našu jedinečnú 60 % zľavu na všetky kuchárske knihy. Zľava je platná ešte do dnešnej polnoci!
Väčšinu času trávim práve v kuchyni - varením, fotením alebo natáčaním videoreceptov. Tvorbe receptov sa venujem už takmer dekádu a zameriavam sa najmä na zdravšie a jednoduché recepty, ktoré pripravujem z dostupných ingrediencií. Moju tvorbu zdieľam na Instagrame so skvelou komunitou, zároveň som aj autorkou kuchárskej knižky s každodennými receptami. Voľný čas najradšej trávim cestovaním a vysedávaním pri dobrej káve v útulných kaviarňach.