Táto paradajková polievka obsahuje veľa pestrej zeleniny. Je plná chutí a živín a pripraviť ju je hračka. Tak prečo nevziať svoju obľúbenú zásteru a nezačať variť?
Prečo si urobiť túto polievku:
- OBSAHUJE SKRYTÚ ZELENINU. Paradajky, cuketa, mrkva, cibule – polievka, ktorú potrebuješ na doplnenie zeleniny do svojho dňa.
- SUPER BOHATÁ NA BIELKOVINY. Vďaka porcii šošovice ťa táto polievka s vysokým obsahom bielkovín udrží sýtu celé hodiny.
- JEDNODUCHÁ PRÍPRAVA. Hoď všetko nakrájané do hrnca, nechaj variť a rozmixuj.
Ako na to?
1
Do hrnca pridáme olivový olej, zahrejeme a opečieme si dozlata cibuľu. Pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny (paradajky, cuketu a mrkvy) a jemne smažíme ďalších 5 minút.
2
Pridáme zvyšok ingrediencií – zeleninový vývar, paradajkové pyré a šošovicu. Potom privedieme do varu a necháme variť asi 20 minút, kým sa šošovica a mrkva neuvaria.
3
Nakoniec polievku rozmixujeme, pridáme čerstvé bylinky, korenie a soľ. Rozmixujeme dohladka a hustotu prispôsobíme svojej chuti.
4
Podávame s chrumkavým chlebom, ďalším korením a bylinkami na vrchu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
160 kcal
672 kJ
T:
2 g
B:
7 g
S:
18 g
V:
5 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Množstvo inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách, stačí si len vybrať z nášho e-shopu.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz