Toto jednoduché paradajkové rizoto pripravíš rýchlo a na jeho výrobu potrebuješ iba zopár ingrediencií. Je super zdravým nápadom na obed alebo večeru.
Jedlo je vegetariánske, napriek tomu je dobrým zdrojom bielkovín, antioxidantov a je vhodné pri chudnutí.
Ako na to?
1
Na paradajkovú omáčku zmiešame 2 čerstvé paradajky so sušenými paradajkami a s bazalkou. Na tento krok som použila ručný mixér, ale môžete použiť akýkoľvek kuchynský robot, ktorý máte k dispozícii.
2
Nakrájame si ďalšie dve čerstvé paradajky a cuketu na menšie kúsky.
3
Na stredne veľkú panvicu pridáme olivový olej a opečieme si nakrájané paradajky a cuketu približne 5 minút.
4
Potom pridáme paradajkovú omáčku a quinou, dobre premiešame a dusíme asi 1-2 minúty. Osolíme a okoreníme, pridáme syr.
5
Rizoto môžete podávať so zeleninovým šalátom, napr. uhorkovým, kapustovým, mrkvovým alebo miešaným. Rizoto sa hodí aj k mäsku ako príloha.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
399 kcal
1678 kJ
T:
17 g
B:
20 g
S:
39 g
V:
7 g
Nech ti chutí 😊.
V našom e-shope na teba už netrpezlivo čaká aj náš Fitness diár 2024. Preto neváhaj a začni doň zapisovať svoje úspechy už od nového roka!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz