Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ľahké paradajkové rizoto z quinoy vhodné aj pre vegánov

25 min
2 porcie
rizoto z quinoy

Potrebujeme: 

  • 4 čerstvé stredne veľké paradajky
  • 4-5 sušených paradajok v oleji
  • ⅓ šálky bazalky
  • 1 malú cuketu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 šálku uvarenej quinoy (½ šálky neuvarenej)
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • mozzarellu, parmezán, množstvo podľa chuti
rizoto z quinoy

Toto jednoduché paradajkové rizoto pripravíš rýchlo a na jeho výrobu potrebuješ iba zopár ingrediencií. Je super zdravým nápadom na obed alebo večeru.

Jedlo je vegetariánske, napriek tomu je dobrým zdrojom bielkovín, antioxidantov a je vhodné pri chudnutí.

Recept premeníš na vegánsky, keď vynecháš syr.

Ako na to?

1

Na paradajkovú omáčku zmiešame 2 čerstvé paradajky so sušenými paradajkami a s bazalkou. Na tento krok som použila ručný mixér, ale môžete použiť akýkoľvek kuchynský robot, ktorý máte k dispozícii.

2

Nakrájame si ďalšie dve čerstvé paradajky a cuketu na menšie kúsky.

3

Na stredne veľkú panvicu pridáme olivový olej a opečieme si nakrájané paradajky a cuketu približne 5 minút.

4

Potom pridáme paradajkovú omáčku a quinou, dobre premiešame a dusíme asi 1-2 minúty. Osolíme a okoreníme, pridáme syr.

5

Rizoto môžete podávať so zeleninovým šalátom, napr. uhorkovým, kapustovým, mrkvovým alebo miešaným. Rizoto sa hodí aj k mäsku ako príloha.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

399 kcal

1678 kJ

T:

17 g

B:

20 g

S:

39 g

V:

7 g

veganske rizoto

Nech ti chutí 😊.

V našom e-shope na teba už netrpezlivo čaká aj náš Fitness diár 2024. Preto neváhaj a začni doň zapisovať svoje úspechy už od nového roka!

diár 2024
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.