Skúšali ste už ricottové guľôčky? Zbožňujem talianske recepty. Zopár ingrediencií, chvíľku času a chutné jedlo je na svete. Aj keď sú bez mäsa, sú sýte, nadýchané a veľmi chutné.
Guľky sú vyrobené len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií, sú dusené v jednoduchej paradajkovej omáčke (marinara), podávané s obľúbenými cestovinami a čerstvými bylinkami.
Ako na to?
1
Do misky si pridáme ricottu, vajíčko, strúhanku, nastrúhaný syr, bylinky, soľ a korenie a všetko spolu dobre premiešame, aby sa spojilo. Ak je zmes redšia, pridáme strúhanku.
2
Vytvarujeme si guľky.
3
Medzitým si pripravíme omáčku. Keď začne vrieť, znížime teplotu a pridáme do nej guľky. Ak omáčka začne hustnúť, pridajte vodu. Varíme 10-15 minút.
4
Podávame s obľúbenou cestovinou a čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
418 kcal
1757 kJ
T:
22 g
B:
26 g
S:
27 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Začali sme 6. mája, no neboj nič stále sa stíhaš k nám pripojiť!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz