Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mäkučké ricottové guľky v paradajkovej omáčke – recept inšpirovaný talianskou kuchyňou

25 min
4 porcie
guľky recept

Potrebujeme: 

  • 400 g ricotty
  • 1 vajíčko
  • 90 g panko strúhanky
  • 100 g syra pecorino alebo parmezánu
  • hrsť čerstvých nasekaných bylín (ja som použila bazalku, petržlen a oregano)
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 500 g MARINARA omáčky (domácej alebo kúpenej paradajkovej omáčky)
guľky recept

Skúšali ste už ricottové guľôčky? Zbožňujem talianske recepty. Zopár ingrediencií, chvíľku času a chutné jedlo je na svete. Aj keď sú bez mäsa, sú sýte, nadýchané a veľmi chutné.

Guľky sú vyrobené len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií, sú dusené v jednoduchej paradajkovej omáčke (marinara), podávané s obľúbenými cestovinami a čerstvými bylinkami.

Ako na to?

1

Do misky si pridáme ricottu, vajíčko, strúhanku, nastrúhaný syr, bylinky, soľ a korenie a všetko spolu dobre premiešame, aby sa spojilo. Ak je zmes redšia, pridáme strúhanku.

2

Vytvarujeme si guľky.

3

Medzitým si pripravíme omáčku. Keď začne vrieť, znížime teplotu a pridáme do nej guľky. Ak omáčka začne hustnúť, pridajte vodu. Varíme 10-15 minút.

4

Podávame s obľúbenou cestovinou a čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

418 kcal

1757 kJ

T:

22 g

B:

26 g

S:

27 g

V:

3 g

najlepšie guľky v paradajkovej omáčke

Dobrú chuť 😊.

Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.

Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.

Začali sme 6. mája, no neboj nič stále sa stíhaš k nám pripojiť!

výzva do plaviek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.