Už dlho som nejedla niečo tak vynikajúce ako tento nákyp. Nebola som si istá, či sa podarí, no výsledok ma viac než ohromil. Naozaj odporúčam všetkými desiatimi. A ak už nemáš čerešne, neboj sa použiť iné ovocie. Veď teraz máš možnosť jesť aj čerstvé ríbezle, niekto už má možno aj maliny, čučoriedky a pod. Vyskúšaj aj ty môj nový recept. :-)
Ako na to?
1
Mlieko a quinou dáme spolu do hrnca a za občasného miešania varíme asi 20 minút, pokiaľ quinoa nezmäkne a nevytvorí sa konzistencia podobná kaši.
2
Rúru predhrejeme na 180°C.
3
Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka.
4
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
5
Žĺtka spolu s cukrom a maslom vyšľaháme do peny, pridáme jogurt, nakrájané a odkôstkované čerešne a uvarenú quinou a poriadne všetko premiešame.
6
Na záver zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielok a cesto spojíme.
7
Mištičky na suflé vytrieme troškou masla a nalejeme dnu cesto po okraj.
8
Pečieme približne 25 minút.
Nákyp môžeme jesť ešte za tepla, prípadne, dobre chutí aj vychladený. Naozaj budeš prekvapená, ako výborne chutí. ;-)
Viac fantastických receptov na každú príležitosť nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Tu sú ďalšie skvelé recepty:
Vegan ryžový nákyp s čučoriedkami
Ryžový nákyp s jablkami a hrozienkami
Špaldová žemľovka s marhuľami a tvarohom
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!