Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 400 g nelúpanej guľatej ryže
- 250 ml kokosového mlieka (môže byť aj iné rastlinné mlieko)
- 250 ml vody
- 2 PL medu
- škoricu
- hrsť hrozienok
- 2 jablká
- ovsené vločky na vysypanie zapekacej misy
- kokosový olej
Ako budeme postupovať?
1. Ryžu premyjeme, zalejeme kokosovým mliekom zmiešaným s vodou a varíme domäkka. Keď je ryža uvarená, ochutíme ju medom, škoricou a pridáme hrozienka. Spolu premiešame.
2. Zapekaciu misu vytrieme kokosovým olejom, vysypeme ovsenými vločkami a dáme prvú vrstvu ryže.
3. Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na ryžu. Posypeme škoricou. Nakoniec na poukladané jablká navrstvíme druhú polovicu ryže. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým jablká nezmäknú.
4. Keď je nákyp hotový, môžeme servírovať. Nezľakni sa, ak bude nákyp sypký a bude sa ti zle naberať, nič sa nezmení na tom, že je veľmi chutný a výživný.
Výživové hodnoty 1 porcie (cca 300 g):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
2191 kj 521 kcal | 12 g | 93 g | 7 g |
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.