Zdravý ryžový nákyp bez lepku, cukru a laktózy

Stáva sa ti, že dostaneš chuť na sladký obed? Priprav si napríklad ryžový nákyp. Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje mlsné chúťky. Vďaka kokosovému mlieku, jablkám a škorici sa stáva výživným pokrmom, ktorý zasýti. Odporúčam konzumovať aj s čerstvým ovocím a praženými orieškami :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 400 g nelúpanej guľatej ryže
  • 250 ml kokosového mlieka (môže byť aj iné rastlinné mlieko)
  • 250 ml vody
  • 2 PL medu
  • škoricu
  • hrsť hrozienok
  • 2 jablká
  • ovsené vločky na vysypanie zapekacej misy
  • kokosový olej

Ako budeme postupovať?

1. Ryžu premyjeme, zalejeme kokosovým mliekom zmiešaným s vodou a varíme domäkka. Keď je ryža uvarená, ochutíme ju medom, škoricou a pridáme hrozienka. Spolu premiešame.

2. Zapekaciu misu vytrieme kokosovým olejom, vysypeme ovsenými vločkami a dáme prvú vrstvu ryže.

3. Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na ryžu. Posypeme škoricou. Nakoniec na poukladané jablká navrstvíme druhú polovicu ryže. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým jablká nezmäknú.

4. Keď je nákyp hotový, môžeme servírovať. Nezľakni sa, ak bude nákyp sypký a bude sa ti zle naberať, nič sa nezmení na tom, že je veľmi chutný a výživný.

fitshaker-blog-ryzovy-nakyp2

fitshaker-blog-ryzovy-nakyp4

fitshaker-blog-ryzovy-nakyp6

fitshaker-blog-ryzovy-nakyp8

A sladký obed je na stole. Dobrú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie (cca 300 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny
2191 kj

521 kcal

12 g 93 g 7 g

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 06/06/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre