Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Špaldová žemlovka s tvarohom a marhulami – známa klasika v zdravšom šate?

Špaldová žemlovka s tvarohom a marhulami – známa klasika v zdravšom šate

Vytlačiť

Aj ty miluješ niečo sladké na obed? Občas sú to palacinky, inokedy ryžový nákyp, či také šúľance s makom. Dnes si však ukážeme recept na žemlovku zo špaldovej vianočky. Pamätám si tento recept ešte z detstva, kedy bol robený vždy z nejakého bieleho pečiva a zo zaváraného ovocia. My použijeme ovocie čerstvé, ja som konkrétne zvolila marhule, no pokojne ich vymeň za hocičo iné sezónne. Dbaj na kvalitné zdroje potravín, potom táto žemlovka nebude mať chybu. ;-)

Doba prípravy: 1 hodina

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

  • 3 dl kvalitného mlieka
  • 60 g kvalitného masla + na vytretie zapekacej misky
  • 4 vajíčka
  • 2 ks špaldovej kváskovej vianočky (cca 600 g, kúpiš v bio obchodoch)
  • 400 g jemného tvarohu
  • 70 g trstinového cukru
  • 80 g hrozienok
  • 400 g marhúľ (príp. iného čerstvého ovocia)

Ako budeme postupovať?

1. Do misy vylejeme mlieko, pridáme rozpustené maslo a dve žĺtka. Všetko spolu dobre premiešame.

2. Misu na zapekanie vytrieme maslom.

3. Vianočky nakrájame na cca 1 centimeter hrubé pláty a postupne namáčame v mlieku a ukladáme na dno zapekacej misy.

4. Tvaroh rozmiešame s dvomi žĺtkami, cukrom a hrozienkami, ktoré sme predtým nechali odmočiť vo vode.

5. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na plátky.

6. Na namočenú vianočku natrieme polovicu tvarohu, poukladáme marhule a opäť potrieme druhou polovicou tvarohu. Vrstvy ukončíme namočenou vianočkou v mlieku.

7. Nakoniec z bielkov, ktoré zostali, vyšľaháme tuhý sneh a potrieme vianočku.

8. Takto pripravenú žemľovku vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 30 minút, kým sneh nezostane hnedastý.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 220 g):

Kalorická hodnota Tuky Bielkoviny Sacharidy
2179 kJ

519 kcal

20 g 21 g 59 g

žemlovka

zemlovka

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Máš rada takéto tradičné recepty v zdravšom šate? Kopec ich nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne. Máš už všetky knihy vo svojej zbierke?

 

Vyskúšaj aj tieto hlavné sladké jedlá:

Ryžový nákyp bez výčitiek

Pohánkové šúľance – s makom alebo tvarohom

Celozrnné pirohy, ktoré si môžeš pripraviť na sladko aj slano

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 03/08/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre

Vyhľadávanie

Nové cvičebné videá!

Nové cvičebné videá!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.