Čas prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 2 menšie cukety (200 g)
- morskú/himalájsku soľ
- 6 vetvičiek petržlenovej vňate
- 10 pierok zelenej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 80 g strúhaného syra (grana padano, čedar, pecorino alebo podľa chuti)
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- vegeta bez glutamanu (príp. lahôdkové droždie)
- 3 vajíčka
Ako budeme postupovať?
2. K cukete pridáme nakrájanú vňať, cibuľku, cesnak, syr, korenie, vegetu a 3 žĺtky.
3. Soľ podľa chuti, lebo syr je slaný aj cuketa bola osolená.
4. Pripravíme si košíčky na mafiny a dáme vyhriať rúru na 190 ˚C.
5. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý pomaly vmiešame do cuketovej zmesi.
6. Naplníme košíčky a pečieme ich cca 18-20 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
218 kJ 51 kcal | 3 g | 1 g | 4 g | 1 g |
Pre viac chutných výživných receptov nahliadni aj do našich kníh:
Inšpiruj sa aj ďalšími skvelými receptami:
Slané muffiny s parmezánom: recept, ktorý zvládne aj začiatočníčka
Zemiakové muffiny – fit príloha k mäsu či rybe
Špaldové muffiny s medvedím cesnakom a mozzarellou
Čo pripraviť na zdravé raňajky? Recept na vajíčkové muffiny
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)