Špaldové muffiny s medvedím cesnakom a mozzarellou

Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Či už sa rozhodneš pre pesto alebo polievku, svojmu organizmu dopraješ poriadnu dávku zdraviu prospešných látok. Ja som vyskúšala kombináciu špaldovej múky, mozzarelly a medvedieho cesnaku. Tieto muffiny sú vhodné nielen na raňajky či olovrant, ale môžeš ich pokojne upiecť pre návštevu alebo na oslavu. Tak s chuťou do prípravy :-).

Čo budeme potrebovať na 12 ks?

  • 250 g celozrnnej polohrubej špaldovej múky
  • 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml olivového oleja
  • 100 ml vody
  • 50 g medvedieho cesnaku
  • 1 vajce od sliepok z voľného chovu
  • 200 g (1 balenie) mozzarelly
  • soľ
  • slnečnicové semienka na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. V mise si zmiešame špaldovú múku, kypriaci prášok, soľ, mlieko, olivový olej, vodu a vajce.

2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a primiešame k cestu. Mozzarellu si nakrájame na malé kocky a odložíme bokom.

3. Do formy si nachystáme košíčky, ktoré potrieme troškou oleja a polievkovou lyžicou ich plníme do polovice. Do každého košíčka pridáme mozzarellu a opäť zalejeme lyžicou cesta.

4. Nakoniec muffiny posypeme slnečnicovými semienkami. Takto pripravené muffiny vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 35 minút.

TIP: Aby si nemusela košíčky potierať olejom, ideálne je použiť košíčky zo silikónu.

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak1

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak2

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak3

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak4

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak6

fitshaker-blog-slane-muffiny-medvedi-cesnak7

Dobrú chuť :-).

 

 Výživové hodnoty 1 ks:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
875 kj

209 kcal

11 g 16 g 8 g

 

Ďalšie recepty, ktoré ti zachutia:

Chrumkavé bryndzové tyčinky zo špaldovej múky

Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov

Hráškovo-mrkvové placky v sezame

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 05/04/2016 a zaradený do kategórie: DesiataRaňajkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre