Špaldové muffiny s medvedím cesnakom a mozzarellou
Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Či už sa rozhodneš pre pesto alebo polievku, svojmu organizmu dopraješ poriadnu dávku zdraviu prospešných látok. Ja som vyskúšala kombináciu špaldovej múky, mozzarelly a medvedieho cesnaku. Tieto muffiny sú vhodné nielen na raňajky či olovrant, ale môžeš ich pokojne upiecť pre návštevu alebo na oslavu. Tak s chuťou do prípravy :-).
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 250 g celozrnnej polohrubej špaldovej múky
- 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 200 ml mlieka
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- 50 g medvedieho cesnaku
- 1 vajce od sliepok z voľného chovu
- 200 g (1 balenie) mozzarelly
- soľ
- slnečnicové semienka na posypanie
Ako budeme postupovať?
1. V mise si zmiešame špaldovú múku, kypriaci prášok, soľ, mlieko, olivový olej, vodu a vajce.
2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a primiešame k cestu. Mozzarellu si nakrájame na malé kocky a odložíme bokom.
3. Do formy si nachystáme košíčky, ktoré potrieme troškou oleja a polievkovou lyžicou ich plníme do polovice. Do každého košíčka pridáme mozzarellu a opäť zalejeme lyžicou cesta.
4. Nakoniec muffiny posypeme slnečnicovými semienkami. Takto pripravené muffiny vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 35 minút.
TIP: Aby si nemusela košíčky potierať olejom, ideálne je použiť košíčky zo silikónu.
Dobrú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
875 kj
209 kcal |
11 g | 16 g | 8 g |
Ďalšie recepty, ktoré ti zachutia:
Chrumkavé bryndzové tyčinky zo špaldovej múky
Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov
Hráškovo-mrkvové placky v sezame
- Rýchly jogurtovo-smotanový dezert do pohára s ovocím a horkou čokoládou - 27. februára 2021
- Jednoduchá nepečená torta s orieškami a čokoládovou plnkou, ktorú pripravíš do 30 minút! - 11. februára 2021
- Najlepšie čokoládové mini tortičky preliate horúcim ovocím, aké kedy pripravíš - 9. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 05/04/2016 a zaradený do kategórie: DesiataRaňajkyReceptyVegetariánske | Autor: Júlia Rašlová