Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 20 x 22 cm?
- 10 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov
- 2 PL kakaa
- 4 vajcia
- 6 PL trstinového cukru (prípadne kokosového)
- 1/8 šálky vody
Na krém:
- 250 g jemného tvarohu alebo hustého gréckeho jogurtu
- 1-2 ČL vanilkového extraktu
- sladidlo podľa chuti (trstinový/kokosový cukor/med...)
- kúsok kvalitnej horkej čokolády s vysokým podielom kakaa
- domáci jahodový lekvár na potretie (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Sypkú zmes postupne pridávame k žĺtkom a zároveň riedime vodou. Potom žĺtkovú zmes jemne stierkou zamiešame k bielkom, aby nám vzniklo nadýchané cesto.
3. Pečieme v menšej zapekacej mise alebo na plechu vyloženom papierom na pečenie na 170°C asi 45 minút.
4. Vychladnutý koláčik jemne potrieme džemom a pripravíme si krém. Tvaroh zmiešame s vanilkovým extraktom a podľa chuti dosladíme obľúbeným sladidlom.
5. Potrieme koláčik a na záver nastrúhame kúsok kvalitnej horkej čokolády.
Oveľa viac sladučkých dezertov, ktoré našim čitateľov chutia najviac, nájdeš v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Mohli by sa ti zapáčiť aj:
Rýchly nepečený dezert z kyslej smotany pre všetky zaneprázdnené žienky
Vynikajúci dvojfarebný nepečený cheesecake aj pre deti od 2 rokov
Úžasné jahodové tiramisu bez vajec a pridaného cukru
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)