Prečítaj si, prečo sa oplatí najmä pri mäse investovať do bio kvality.
Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 200 g špaldových špagiet
- 150 g hovädzej sviečkovice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malú červenú cibuľu alebo šalotku (cca 50 g)
- 1 červenú papriku (100 g)
- 80 g strukov cukrového hrášku
- 100 g húb shimeji alebo iných, napr. šampiňónov
- 1 cuketu (cca 100 g)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti
- 1 lyžicu masla (cca 30 g)
Ako budeme postupovať?
2. Mäso izbovej teploty potrieme trochou olivového oleja a dáme na rozpálenú suchú panvicu. Pečieme 3 minúty z každej strany a zabalíme odležať do alobalu. Teraz pripravíme zeleninu.
3. Vo výpeku z mäsa restujeme cibuľu spolu s paprikou približne 2 minúty.
4. Pridáme hrášok a huby a restujeme ďalšie dve minúty.
5. Potom pridáme nakrájanú cuketu, po chvíli soľ, korenie a bylinky, napríklad petržlenovú vňať.
6. Na konci pridáme k zelenine trocha masla a uvarené špagety.
7. Odležané mäso osolíme, okoreníme a nakrájame na plátky. Môžeme ho buď primiešať k cestovinám, alebo uložiť na vrch cestovín.
Tip: Tieto cestoviny môžeme pokojne pripraviť aj z kuracieho mäsa, prípadne použiť tofu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Tuky |
1 706 kJ 406 kcal | 11 g | 52 g | 25 g | 8 g |
Množstvo fit receptov nájdeš aj v kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne 1, 2 a 3, kde sa o svoje obľúbené recepty (napr. pred alebo po cvičení, na raňajky, obedy, večere či zdravé dezerty) podelia fitness trénerky a inštruktorky:
Pozri si aj tieto recepty:
Tip ako využiť mäso a mrkvu z vývaru: skús toto pečené hovädzie s polentou
Tip na obed plný bielkovín: hovädzie karbonátky plnené mozzarellou
Cuketové špagety s mletým hovädzím mäsom: tip na zdravý obed plný bielkovín
Recept na hovädzí guláš zahustený cuketou podávaný s domácou špaldovou knedľou
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov