Tip ako využiť mäso a mrkvu z vývaru: skús toto pečené hovädzie s polentou

Tento recept je zostavený zo zvyškov z nedeľného obedu, kde sú použité mäso z polievky, mrkva a vývar. Mäso sa môže použiť akékoľvek, či už z vývaru, alebo ak nemáme, aj čerstvé.

Čas prípravy: cca 50 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 350 ml vývaru
  • 150 g polenty (alebo kukuričnej krupice)
  • 100 g syra gran padano
  • 1 lyžičku ghee masla (príp. klasické kvalitné maslo)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 žĺtky
  • olej
  • hovädzie mäso z vývaru (použila som rebierka z vývaru)
  • 1-2 mrkvy z vývaru
  • cibuľu

Ako budeme postupovať?

1. Vo vývare uvaríme polentu na hustú kašu (pozor, pri varení prská).

2. Pridáme k nej nastrúhaný syr, lyžičku masla, trochu soli a 2 žĺtky, poriadne vymiešame a ešte trochu povaríme.

3. Uvarenú polentu dáme na malý vymastený plech.

4. Na druhý malý plech dáme trochu oleja a natrhané mäso z vývaru, mrkvu, cibuľu, ešte môžeme dochutiť a trochu podlejeme vývarom.

5. Dáme spolu zapiecť do rúry tak na 20 − 25 min. podľa potreby.

6. Podávame so zeleninou.

 

Tip: Z bielkov som urobila ešte krupicové halušky do vývaru.

recept na hovädzie mäso

 

hovadzie maso recepty

Prajem dobrú chuť! 

 

Viac chutných receptov na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách:

fit recepty

 

Aj tieto recepty dávame do tvojej pozornosti:

Jednoduché zeleninové karí s kokosovým mliekom vhodné aj pre vegánov

Španielske vtáčiky z kuracieho mäsa: tip na zdravý obed

Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke

Tip na obed plný bielkovín: hovädzie karbonátky plnené mozzarellou

Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 06/05/2020 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre