Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šľahačka z kokosového mlieka s čerstvým ananásom – sladká dobrota nielen pre vegánov

20 min
4 porcie
šľahačka z kokosového mlieka

Potrebujeme: 

  • 1 veľkú plechovku kokosového mlieka
  • 2 lyžice práškového cukru
  • vanilku (struk alebo mletú)
  • ½ čerstvého ananásu
  • 1 balenie sušienok
šľahačka z kokosového mlieka

Mimoriadne lahodnú vegánsku náhradu klasickej šľahačky si môžeme vyrobiť jednoducho z kokosového mlieka a pokojne ju použiť do akýchkoľvek nepečených dezertov.

Dôležité je hlavne poriadne zachladenie mlieka pred šľahaním.

Ako na to?

1

Kokosové mlieko v plechovke dáme najlepšie na noc zachladiť do chladničky.

2

Do misky lyžicou vyberieme z plechovky hustú časť mlieka. Vodu zlejeme do pohára.

3

Husté mlieko vyšľaháme elektrickým ručným mixérom do tuhej peny. Trvá to asi 5 minút. Ak sa šľahačka bude zdať moc hustá, prilejeme do nej trošku kokosovej vody.

4

Nakoniec do šľahačky primiešame cukor a vanilku.

5

Ananás ošúpeme, rozkrojíme, vyrežeme drevnatý stred a pokrájame na malé trojuholníky.

6

Do dezertných misiek dáme na dno rozmrvené sušienky, navrstvíme šľahačku, kúsky ananásu, sušienky, šľahačku a ananás.

7

Dezert ozdobíme sušienkami, mätou alebo orieškami.

8

Podávame dobre zachladené.

Výživové hodnoty na 1 porciu (prepočítané hodnoty sú informačné):

221 kcal

931 kJ

T:

8 g

B:

1 g

S:

29 g

V:

2 g

veganska slahacka recept

Príjemné maškrtenie 😊!

Pridaj sa do blížiacej sa výzvy Reštart po lete. Súčasťou budú aj zaujímavé rozhovory na tému varenia. Začíname 5. 9.:

cvičenie doma
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.