Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami

Sezóna marhúľ je už síce pomaly za nami, ale tento skvelý marhuľový cheesecake si vieš urobiť aj z kompótu či akéhokoľvek iného ovocia, ktoré je práve aktuálne. Cheesecake je rýchly, chutný a určite ním ulahodíš akejkoľvek návšteve. :-)

Doba prípravy: 80 minút + čas na vychladnutie

Čo budeme potrebovať na 12 porcií?

Na korpus:

  • 240 g bio maslových sušienok
  • 100 g kvalitného masla

Na plnku:

  • 500 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
  • 2 vajíčka (cca 100 g)
  • BIO vanilkový/marhuľový puding (cca 20 g)
  • stévia podľa chuti (môžete použiť aj trstinový cukor, cca 1-2 lyžice)
  • 6 ks marhúľ (cca 270 g)

Na vrch:

  • 2-3 ks marhule na ozdobu (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Rúru vyhrejeme na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).

2. Dôkladne rozmrvíme sušienky. Medzitým roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.

3. Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy s priemerom cca 24 cm, ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme si urobili z cesta vyššie okraje).

4. Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).

5. Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a dosladíme.

6. Nakrájané marhule na menšie kocky poukladáme na upečený korpus.Tvarohovú zmes následne vylejeme na marhule a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.

7. Po 30 minútach cheesecake vyberieme a rovnomerne ho po vychladnutí dozdobíme čerstvými marhuľami.

 

TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, nakoľko jej stačí skutočne máličko.

TIP č. 2: Klasickú kontrolu špajdľou vynecháme, ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)

TIP č. 3: Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť do cheesecaku aj zavárané.

TIP č. 4: Tento cheesecake bude určite skvele chutiť s akýmkoľvek aktuálnym ovocím (napr. ríbezle, slivky, maliny..). :-)

 

Výživové hodnoty na 1 porciu: 

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
900 kJ

215 kcal

11 g 20 g 8 g 1 g

Tvarohový cheesecake recept

 

Marhulovy kolac

Nech ti chutí! Ak to budeš robiť s iným ovocím, napíš do komentára aj pre ostatných, nech sa tiež neboja vyskúšať nové verzie. ;-)

 

Viac chutných koláčov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

fitness dezerty

 

A toto sú ďalšie superské cheesecaky:

Kokosový cheesecake s jahodami

Fantastický čokoládový cheesecake

Tvarohový cheesecake s čučoriedkami

Simona Kollárová

Redaktorka vo Fitshaker
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu.
Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu.
Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot
Simona Kollárová

Článok bol pridaný dňa 31/08/2019 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Simona Kollárová

Komentáre