Chodila si v lete na hríby? Ak áno, pri varení tohto jedla si spomenieš na prechádzky a vôňu lesa. Pokiaľ si nemala možnosť nazbierať si svoje vlastné hríby, určite zoženieš aj hríby sušené. V tomto recepte nie sú zaujímavé len hríby, ale aj šalát zložený zo zeleniny, ktorá nám práve teraz pripomína jeseň. Zeler a mrkva spolu so zázvorom dodá tomuto jedlu šmrnc.
Ako na to?
1
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme.
2
Na rozohriatom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
3
Pridáme naklepané mäso, ktoré na rýchlo opečieme a podlejeme vodou.
4
K mäsu pridáme nakrájané hríby, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme do mäkka.
5
Kým sa mäso, dusí pripravíme si šalát.
6
Zeler, mrkvu a zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
7
Pridáme med, citrónovú šťavu a dobre premiešame.
8
Udusené mäso vyberieme na tanier, polejeme šťavou s hríbmi ,pridáme šalát a podávame. Dobrú chuť.
Tip: Šalát môžeme konzumovať aj bez mäsa a môžeme ho obohatiť o vlašské orechy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
378 kcal
1590 kJ
T:
9 g
B:
49 g
S:
24 g
V:
6 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie fantastické recepty na obedy (aj do 30 minút) nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.