Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 300 g zubáča (filet)
- cca 2 lyžice olivového oleja
- citrónovú šťavu
- morskú/himalájsku soľ
Na paradajkový šalát:
- 100 g cherry paradajok
- 1 lyžicu krému s octom balsamico z Modeny (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžicu olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Šalát s parmezánom:
- 100 g ľadového šalátu
- 25 g parmezánu
- 2 lyžice kyslej smotany
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Znížime teplotu a pomaly zubáča opekáme z oboch strán.
3. Zatiaľ môžeme pripraviť šaláty.
4. Paradajky nakrájame na polovice.
5. V miske zmiešame balsamico krém spolu s olivovým olejom a prilejeme k nakrájaným paradajkám. Premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
6. Ľadový šalát nakrájame na rezančeky.
7. Pridáme nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu, soľ, čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.
8. Opečeného zubáča dáme na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s hotovými šalátmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 193 kJ 284 kcal | 14 g | 5 g | 34 g | 1 g |
Veľa rýchlych receptov hotových do 30 minút vhodných aj na večeru nájdeš aj v našich knihách:
Nech sa páči, ďalšie tipy na rýchle večere:
Večera do 15-20 minút: pučené zemiaky s cottage syrom
Večera do 20 minút: špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Večera do 30 minút: krémová zemiaková polievka so smotanou a šampiňónmi
Večera do 40 minút: šťavnaté pečené zemiaky s paradajkami
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.