Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na zdravý obed bez mäsa: Šťavnaté pečené zemiaky s paradajkami

pečené zemiaky s paradajkami
Tento recept vznikol úplnou náhodou, keď som rozmýšľala, čo rýchle a chutné pripraviť na obed a nechcelo sa mi ísť do obchodu :-D. Suroviny v tomto recepte má predpokladám väčšina z nás pravdepodobne doma. Jedlo je sýte a šťavnaté vďaka paradajkám a chrumkavá mozzarella na vrchu poteší každého gurmána. Dôležité je použiť bylinky a dodať jedlu ten správny šmrnc.

Doba prípravy: max. 40 minút

Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?


  • 400 g zemiakov

  • 400 g maslovej tekvice

  • 400 g bio fazule v paradajkovej omáčke

  • 400 g bio lúpaných paradajok

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • bylinky podľa chuti (ja som použila sušené oregano, majorán, mletý kmín a čerstvú petržlenovú vňať)

  • 2 lyžice olivového oleja na pokvapkanie zapekacej misy

  • 150 g light mozzarelly


Ako budeme postupovať?

1. Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
3. Vo väčšej miske zmiešame zemiaky, tekvicu, fazuľu v paradajkovej šťave, lúpané paradajky, soľ, korenie, kmín a sušené bylinky.
4. Zo všetkých surovín vypracujeme zmes, ktorú premiestnime do zapekacej misy, ktorú sme pokvapkali olivovým olejom.
5. Na vrch poukladáme plátky nakrájanej mozzarelly a takto pripravenú zmes pečieme 30-35 minút na 200 °C. Celý pekáč by mal zostať šťavnatý.
6. Pred podávaním jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Pri príprave tohto jedla sa fantázií medze nekladú. Použiť môžeme napríklad aj kombináciu batatov a húb, prípadne zemiakov a cukety. Záleží, na čo máme práve chuť a čo máme doma. .-)
pečené zemiaky
Prajem dobrú chuť! 
 
Viac chutných receptov nájdeš aj v našich knihách:
rychly zdravy obed
 
Mohli by ťa osloviť aj tieto recepty:
Rýchle a jednoduché tekvicové špagety s hlivou ustricovou
Fantastický teplý jesenný šalát so šošovicou, tekvicou a syrom feta
Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút
Lenivé zemiaky s cottage syrom: rýchla zdravá večera pre chlapa aj deti od 1 roka
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.